Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Å unnlate å svare på Irans angrep er en tankegang fra før 7. oktober

Israelske F35-jagerfly i trening over det sørlige Israel. (Foto: IDF)
- Israel kan ikke la Iran lære at et angrep med hundrevis av droner, krysserraketter og ballistiske raketter blir tolerert, skriver Yaakov Katz, tidligere sjefredaktør i Jerusalem Post.

De israelske forsvarsstyrkene, støttet av amerikanske, britiske, franske og jordanske styrker, skal ha stanset 99 prosent av rakettene og dronene som Iran angrep med natt til 14. april.

Som mange andre er Yaakov Katz, tidligere sjefredaktør av Jerusalem Post, dypt imponert over denne forsvarsevnen. Samtidig advarer han mot å tenke at Israel ikke trenger å slå tilbake fordi landet har et så effektivt rakettforsvar. Slik var en dominerende tankegang i Israel før 7. oktober-massakren i 2023: Det er mulig å leve med et høyt trusselnivå fra naboene, fordi rakettforsvaret gir sikkerhet.

– 7. oktober lærte oss at dette er feil, skriver Katz på X.

– Israel kan ikke la Iran lære at de kan angripe med hundrevis av droner, krysserraketter og ballistiske raketter og at dette blir tolerert fordi nesten alle ble skutt ned. Dersom vi gjør det, vil det bare være et spørsmål om tid før det neste angrepet kommer, legger han til.

Norges utenriksminister Espen Barth Eide har oppmuntret «alle parter til å vise maksimum tilbakeholdenhet». Det er nettopp en slik tangegang Katz advarer mot. Iran har vist aggresjon og brutt artikkel 2 i FN-charteret. Israel må vise Teheran at dette kan de ikke gjøre ustraffet, argumenterer Katz.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart