Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Iran: – Vi kan revurdere vår atomdoktrine

Irans atomanlegg i Natanz. (Foto: Wikimedia Commons)
Irans atomanlegg i Natanz. (Foto: Wikimedia Commons)
- En revurdering av vår atomdoktrine og politikk er fullt mulig, sier iransk offiser.

Søndag 14. april gjennomførte Iran historiens mest omfattende kombinerte rakett- og droneangrep mot den jødiske staten. Dersom det ikke var for Israels gode rakettforsvarssystemer, luftforsvaret og samarbeidet med vestlige og arabiske alliansepartnere, ville ødeleggelsene blitt massive i Israel. Nå ble 99 prosent av de innkommende prosjektilene stanset.

I ettertid har israelske og internasjonale medier vært fulle av spekulasjoner omkring hva som blir Israels svar. Israel skal allerede ha avlyst to militære svar mot Iran, rapporterer ABC News på grunnlag av israelske kilder. Israel kommer ikke til å gjennomføre noen militær operasjon før etter den jødiske påskefeiringen som går fra 22. til 30. april, lyder andre meldinger. Egyptiske kilder sier USA har akseptert en israelsk plan om å innta Rafah sør på Gaza-stripen i bytte mot å ikke gjennomføre noe omfattende militært svar mot Iran. 

En fremstående offiser i Den islamske revolusjonsgarden (IRGC) i Iran sier truslene om en israelsk gjengjeldelse kan få Iran til å revurdere sin atomdoktrine. I mange år har Iran investert store penger i et atomprogram, som de har hevdet har vært for sivile formål.

– En revurdering av vår atomdoktrine og politikk, og de signaler vi før ha gitt, er fullt mulig, sier Ahmad Haghtalab, IRGC-offiseren som har ansvar for atomsikkerhet.

MIFFs temaside om Iran har vi samlet noen av de viktige hendelser i Irans atomprogram siden 2002.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart