Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel har angrepet militære mål i Isfahan

Isfahan ligger omlag 340 kilometer sør for Teheran.
Israelske kilder bekrefter luftangrep mot militære mål i Iran, skriver Washington Post.

Natt til 19. april har israelske luftstyrker gjennomført angrep mot militære mål i Isfahan-området i Iran. Tre iranske kilder sier at angrepet rammet en militærleir, skriver New York Times. Eksplosjoner ble hørt nær en viktig flybase.

Søndag 14. april gjennomførte Iran historiens mest omfattende kombinerte rakett- og droneangrep mot den jødiske staten. Dersom det ikke var for Israels gode rakettforsvarssystemer, luftforsvaret og samarbeidet med vestlige og arabiske alliansepartnere, ville ødeleggelsene blitt massive i Israel. Nå ble 99 prosent av de innkommende prosjektilene stanset.

Med de siste meldingene fra Iran, tyder alt på at et begrenset militært svar fra Israel er i gang. Senest i går indikerte israelske medier at kanskje et svar ville vente til etter den jødiske påskefeiringen. Amerikanske kilder sier til CNN at Israel varslet Washington før angrepet ble satt i gang.

Det er ikke meldt om skader på iranske atomanlegg, melder Det internasjonale atomenergibyrået.

Det iranske regimet har ingen umiddelbare planer om å gjengjelde angrepet, sier en iransk tjenestemann til nyhetsbyrået Reuters.

Senest i januar 2023 ble det rettet et droneangrep mot et senter for utvikling av avanserte våpen i Isfahan. Angrepet ble omtalt som en stor suksess av ulike vestlige kilder. Israel tok ikke på seg ansvar for angrepet.

På MIFFs temaside om Iran har vi samlet noen av de viktige hendelser i Irans atomprogram siden 2002.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart