Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Iransk soldat vil vende hjem

Knesset har mottatt en forespørsel fra en iransk soldat med jødiske aner, som ber om å få gjennomføre "aliyah" sammen med sin jødiske familie, skriver Yedioth Aharonoth.

I en epost skriver soldaten om hvordan han har tjenestegjort i militæret og om sine jødiske røtter. Mannen hevder foreldrene har blitt muslimer av ren frykt for regimet. Men besteforeldrene hans var jøder og han selv føler seg som jøde. Derfor ber han om hjelp til å kunne vende hjem til Israel. Iraneren ba også om å få tips om hvordan han kan komme seg ut av Iran og sa at hans store drøm var å bo i Israel og studere der. Han skal ha fått beskjed om å oppgi mer detaljer om seg selv, med løfte om at Knesset vil forsøke å hjelpe ham.

– Han ber oss rett og slett om å redde ham, og uttrykker sitt ønske om å returnere til Israel. Den nye virkeligheten i Midtøsten krever at Israel hjelper enhver jøde, hvorhen han er, og akkurat nå behandler vi ham som en jøde. Vi må handle med forsiktighet for å hjelpe spesielt de jødene som kommer til oss fra fiendtlige stater, forklarer Knesset-medlem for Likud Danny Donon. Det var han som mottok eposten. Nå stoler han på at Jewish Agency klarer å løse saken.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart