Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

TV-reklame i Israel provoserer Iran

Den siste tiden har forholdet mellom Iran og Israel vært mildt sagt anstrengt. Striden kommer ikke bare til uttrykk på kveldsnyhetene på TV, men også i reklamepausene.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

For noen uker siden ble denne TV-reklamen sendt i Israel. Se tv-reklamen med engelsk teksting og kort forklaring i innledningen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xfug_ncuP9o[/youtube]

TV-reklamen viser fire karakterer fra det populære israelske TV-showet Asfur som ankommer nær atomanlegget i Isfahan, Iran, utkledd som kvinner.

Der møter de en Mossad-agent som kjeder seg og tilbringer tiden ved å se på serier på sitt Samsung nettbrett. Han viser dem hvordan nettbrettet fungerer. En av «kvinnene» ser på nettbrettet og trykker så ved et uhell på en knapp som blåser atomanlegget i luften. En av de andre karakterene sier så: – Hva? Enda en mystisk eksplosjon i Iran.

Uttalelsen referer til en serie av eksplosjoner i Iran ved landets militære anlegg som i internasjonal medier er blitt framstilt som hemmelige israelske forsøk på å sabotere Irans atom- og rakettprogram.

Men eksplosjoner er ikke hovedbudskapet. Nye abonnenter skal få et Samsung nettbrett som del av pakken dersom kunder i Israel tegner abonnement, lokker kabelselskapet HOT.

 

Vurderer forholdet til Sør-Korea

Samsung, den store elektronikkprodusenten fra Sør-Korea, kan nå komme til å bli offer for den humoristiske reklamen på israelsk TV, fordi det er deres nettbrett som er del av HOTs abonnementskampanje.

Torsdag sa en kilde til Ha’aretz at Iran til og med vurderer å bryte landets handelsbånd med Sør-Korea på grunn av den «fornærmende» reklamen. Kilden mente reklamen framstiller Iran som et «primitivt samfunn» og hinter til at Israel er «mektig nok til med letthet å ødelegge Irans atomanlegg eller drepe landets atomfysikere».

Leder for Majlis energikomite, Arsalan Fathipur, sa til iranske Press TV at Samsung har valgt å glemme hvor mye handel de har med Iran, for å forsøke å komme nærmere Israel, melder Ha’aretz. Han la til at en unnskyldning til Iran er nødvendig, men ikke vil være tilstrekkelig til å reparere forholdet mellom de to landene.

Samsung har sendt ut en pressemelding der de fordømmer reklamen. Samsungs kontor i Teheran sier reklamen ikke har noe med Samsung å gjøre i det hele tatt og understreker at den ble laget av kabelselskapet HOT.

Sistnevnte selskapet er neppe misfornøyd med oppmerksomheten reklamespotten har fått.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart