Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Iran har blitt et sentrum for koronasmitte. (Skjermdump fra infofilm fra World Health Organization)

Antallet koronasmittede kan være 100 til 1000 ganger større enn myndighetenes tall

Iran har mye større problemer med Covid-19 enn de innrømmer.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Per 10. mars har Iran oppgitt at de har 7.513 personer smittet av koronaviruset, ifølge Johns Hopkins ressurssenter for koronavirus. Bare fire land i verden er mer berørt, Kina, Italia og Sør-Korea.

Mens det knytter seg noe usikkerhet til alle lands tall, er det mange grunner til å anta at tallene for antall smittede i Iran er minst hundre, kanskje opptil tusen ganger for små. Det kommer fram i en artikkel som det amerikanske magasinet The Atlantic publiserte 9. mars.

Her er noen av argumentene i kort form:

Basert på beregninger av koronasmitte fra iranere som kom til Canada, Libanon og De forente arabiske emirater blir det anslått at 586.000 er smittet i Iran.

3. mars var 23 av 290 medlemmer av det iranske parlamentet koronasyke. Dersom tilsvarende rate iranere er syke, tilsvarer det 6,4 millioner smittede.

2 av 39 medlemmer i den rådgivende forsamling er døde med korona, 2 av 30 regjeringsmedlemmer er smittet. Selv om ingen andre skulle være smittet, tilsvarer det 4,7 millioner smittede i befolkningen.

4. og 5. mars testet kinesiske myndigheter 311 passasjerer fra Iran. 11 av disse var smittet. Dette tilsvarer 5,7 millioner av den iranske befolkningen, kanskje så mange som 8 millioner ifølge beregningene til Ashleigh Tuite ved University of Toronto.

7 av 21 koronasmittede i British Columbia hadde nylig reist i Iran. Beregninger basert på dette antyder at 590.000 av befolkningen i Iran kan være smittet.

Gjennomsnittet av disse anslagene, og to andre som The Atlantic nevner, er 2 millioner – eller 266 ganger flere enn de offisielle tallene til myndighetene.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart