Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Iran viste nylig frem på statlig TV en underjordisk base med kryssermissiler og ballistiske missiler. (Foto: IRGC)

Iran viste frem sin nyeste «rakettby»

Publiserte bilder av et stort underjordisk anlegg med kryssermissiler og ballistiske missiler.

Iran har publisert bilder og video av det som skal være en ny underjordisk base tilhørende revolusjonsgarden. Bildene viser kryssermissiler, ballistiske missiler og utstyr til elektronisk krigføring, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Den nye basen omtales som en «rakettby» og ble vist frem på statlig iransk TV. På bildene kan man se rekker med raketter, men det er ikke kommet detaljer om hvor basen ligger eller hvor mange raketter som er lagret.

– Det vi ser her er bare en liten del av den store og ekspansive rakettstyrken til revolusjonsgardens marinestyrker, sier generalmajor Hossein Salami.

Iran har gjemt unna store mengder kryssermissiler og ballistiske missiler i underjordiske anlegg. (Foto: IRGC)

I juli i fjor gjennomførte revolusjonsgarden en øvelse med underjordiske ballistiske missiler hvor de skjøt på det som skulle forestille amerikanske hangarskip i Hormuzstredet. Målet var å fremheve Irans nettverk av underjordiske utskytningssteder og sende et signal til landets fiender.

Iran har siden 2011 skrytt av sine underjordiske anlegg, som skal finnes over hele landet. Iran hevder å ha missiler som kan reise 2000 kilometer, som gjør at store deler av Midtøsten, inkludert Israel, er innen rekkevidde.

Siden den blodige krigen mot Irak på 1980-tallet har Iran utviklet sitt eget rakettprogram, som de håper skal virke avskrekkende på sine fiender. De underjordiske anleggene er bygget for å beskytte våpnene mot luftangrep.

Irans revolusjonsgarde avfyrer underjordiske ballistiske missiler under en øvelse i 2020. (Foto: IRGC)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart