Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rapport: Iran har doblet sine styrker langs grensen mot Israel siden 2018

En gammel israelsk tanks ser ned mot den syriske byen Quneitra på Golanhøyden. (Foto: Hadas Parush/Flash90)
Iran og pro-iranske militser skal nå kontrollere 88 militærbaser i Syria.

Iransk tilstedeværelse langs den syrisk-israelske grensen er et velkjent faktum, men en ny rapport hevder at Irans tilstedeværelse langs Israels nordlige grense er langt større enn tidligere antatt.

Rapporten er skrevet av det Istanbul-baserte instituttet Jusoor for Studies, som har tette bånd til opposisjon til den syriske presidenten Bashar al-Assads regime, skriver den israelske avisen Israel Hayom.

I 2018 ble Russland, USA, Jordan og Israel enige om å jobbe for å redusere iransk tilstedeværelsen på Golanhøyden, men ifølge rapporten har iransk tilstedeværelse i det sørlige Syria mer enn doblet seg siden den gang. De er utplassert i forberedelsen til en mulig fremtidig konfrontasjon med Israel.

Rapporten påstår at fra 2018 til 2021 har antallet militærbaser og utposter for pro-iranske militser og Hizbollah i det sørlige Syria har økt fra 40 til 88. Rapporten hevder også at flere av basene til den syriske hæren fungerer som logistikkstøtte til de pro-iranske militsene i landet. Det er i så fall motstridende i forhold til tidligere påstander om at Iran trapper ned sin aktivitet i Syria, på grunn av de mange israelske luftangrepene i landet.

I tillegg hevder rapporten at militsene inkluderer krigere fra Afghanistan, Pakistan, Irak og Libanon. Kommandoen skal bestå av medlemmer fra den iranske revolusjonsgarde forkledd som milits eller syriske offiserer.

Det er i hovedsak to rader med militærbaser. Den ene raden ligger nær den israelske grensen, mens den andre raden ligger lenger bak og er ment til forsyninger og til å kunne avfyre raketter og artilleri mot fronten.

Israel har sagt at iransk tilstedeværelse ved landets nordlige grenser er en rød linje. Derfor har landet i løpet av de siste årene gjennomført flere hundre luftangrep mot iranske mål og iransk-støttede militser i Syria.

Israelske soldater og artilleri nær den syriske grensen på Golanhøyden. (Foto: Basel Awidat/Flash90)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart