Det som truer Norge og Israel

Trusselen fra ekstrem islamisme er den fremste sikkerhetspolitiske trussel i Europa, og terrorutfordringen kommer fra landenes egne borgere, sa sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Jørn Holme, under et foredrag for Nasjonal sikkerhetsmyndighet onsdag 12. november.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Han understreket samtidig at det er ”en svært liten minoritet” som er villige til å begå terror. PST samler aktivt informasjon om cirka 200 personer i Norge, men tallet på hvor mange av disse som er ”ekstreme islamister” er hemmelig.

– Trusselnivået mot Norge er fortsatt lavt, men det betyr ikke at det ikke finnes en trussel. Norge regnes som et fint sted å støtte terroraktiviteter fra, i form av å skaffe penger, IT-kompetanse og falske identiteter til veie, sa Holme under foredraget.

– Den fremste bekymringen vi har, er når man begynner å få ekstreme islamistiske holdninger blant norske statsborgere, sa Holme under foredraget. Norsk ungdom som er ”sårbare” lar seg påvirke av ekstrem islamisme gjennom internett.

Israel er også truet
Norge er truet av terror uten at vi okkuperer noe landområde.

Også Israel var truet (og rammet) av ekstrem islamisme lenge før Golan-høydene, Vestbredden, Gaza-stripen og Sinai-halvøya ble okkupert under forsvarskrigen i 1967. Israel har trukket seg tilbake fra Sinai og fått en kald fred med Egypt. Andre tilbaketrekninger har sterkt økt den sikkerhetspolitiske trusselen.

Norge er truet uten at vi bygger noen ”apartheid-mur”.

Israel var angrepet av ekstrem islamisme før byggingen av sikkerhetsbarrieren startet i 2002.
Sikkerhetsbarrieren, kontrollposter og arrestasjoner har heldigvis bidratt til å redusere trusselnivået betraktelig.

Norge er truet, selv om nærmeste islamistiske stat er flere tusen kilometer borte.

Israel er truet av islamister et steinkast unna og i sin store arabiske minoritetsbefolkning. Heldigvis er det slik, også i Israel, at bare en svært liten del er villige til å begå terror.

Vekker bekymring
For å få fred mellom israelere og palestinere må den sterke innflytelsen fra ekstrem islamisme bort fra det palestinske samfunnet.

Palestinske selvstyremyndigheter må slutte å omtale overlagte drap på sivile jøder i religiøse vendinger. Da åtte jødiske bibelskolestudenter ble massakrert med automatrifle i mars, ble gjerningsmannen omtalt som shahid (martyr) av den offisielle PA-avisen Al Hayat-Al Jadida. Begravelsen hans ble omtalt som en ”bryllupsprosesjon”, i håp til islams løfte om 72 jomfruer som venter ”martyrer” i paradis. Også i februar ble en annen palestiner, som tok med seg en eldre, jødisk kvinne fra Dimona i døden, opphøyet som martyr i samme avis.

Itamar Marcus, direktør ved Palestinian Media Watch, har fulgt nøye med i palestinske medier de siste elleve årene. Han mener det aldri har vært så intens demonisering av Israel, oppmuntring til hat og benektelse av Israels eksistens som det siste året i de Fatah-kontrollerte mediene på Vestbredden. Da han var i Norge og traff flere stortingsrepresentanter i oktober, la han fram en rapport som dokumenterte denne påstanden.

Islamistisk atombombe
20. november siterte avisen New York Times eksperter som påpeker at Iran allerede har nok atommateriale til produksjon av sitt første atomstridshode. Iran har rakett-teknologi som kan nå de aller fleste storbyer på kontinentet. Derfor vil trusselen mot Europa og Norge øke dramatisk straks ekstreme islamister har en iransk atombombe i ryggen.

På lag
Holmes virkelighetsbeskrivelse gjør det lettere å forstå de kolossale utfordringene det jødiske demokratiet står overfor i Midtøsten. Norsk utenriksledelse bør tenke på Israel som en nær alliert i kampen mot ekstrem islamisme. Det er ikke slik at trusselen vil forsvinne hvis Israel går med på alle ”rettferdige” krav som palestinerne måtte komme med. Iran, og deres allierte makthavere på Gaza-stripen, snakker ikke en gang om kompromisser, men om fullstendig utslettelse av den jødiske staten.
Politiets sikkerhetstjeneste kan også ha mye å lære fra Israel i å møte trusselen fra ekstrem islamisme. Israel har gjort sine feil og hatt sine suksesser mot denne fienden i mer enn 60 år.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart