Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Radikale islamister på Gaza-flåten

Noen av aktivistene på Gaza-flåten var helt klart fredelige europeere som har lite til overs for den nazi-inspirerte ideologien til Hamas. Andre var radikale islamister med tette bånd til Hamas.

Tv-bilder fra Al-Jazeera sendt lørdag 29. mai viser en flokk aktivister som taktfast synger islamistiske krigssanger. «Khaibar, Khaibar, o jøder! Muhammeds hær vil vende tilbake!» synger mennene. I Khaibar ble et stort antall jøder drept av profeten Muhammed og hans styrker på 600-tallet. Refrenget blir i dag brukt av jihadister som en trussel mot jøder.

– Nå står vi overfor to gode utfall, sier en kvinne til tv-stasjonen.

– Enten når vi Gaza-stripen eller så blir vi martyrer, sier hun.

Radikal islamistisk organisasjon
En av hovedarrangørene bak Gaza-flåten er den tyrkiske organisasjonen IHH (Insani Yardim Vafki), som ble etablert på 1990-tallet. IHH gjør mye viktig humanitært arbeid over hele verden, men er samtidig en støttespiller for Hamas-regimet og nært knyttet til Det muslimske brorskap. De siste årene har IHH åpent samarbeidet med Hamas-regimet en rekke ganger, på bekostning av de Fatah-kontrollerte selvstyremyndighetene i Ramallah.

I år 2008 ble IHH erklært som en ulovlig organisasjon i Israel, på grunn av deres tilknytning til den islamistiske paraplyorganisasjonen «Union of Allah». Israelske myndigheter har dokumenter som viser at «Union of Allah» gav finansiell støtte til familiene av selvmordsterrorister på høyden av den andre intifadaen våren 2002. Unionen består av mer enn 50 organisasjoner over hele verden.

En dansk forskningsrapport fra 2006 forteller at IHH ble etterforsket av tyrkiske myndigheter helt tilbake i desember 1997. På IHHs kontor i Istanbul ble det funnet våpen, eksplosiver, instruksjoner til bombe-produksjon og et «jihad-flagg». Tyrkiske myndigheter konkluderte at medlemmer av IHH hadde planer om å kjempe i Afghanistan, Bosnia og Tjetsjenia.

Fransk etterretning har avslørt at IHH-leder Bülent Yildrim forsøkte å rekruttere soldater til jihad på midten av 1990-tallet. I håp om å få politisk støtte fra muslimske land, ble økonomisk hjelp og våpen overført til noen krigsområder på vegne av IHH. En gjennomgang av IHHs telefonkontakt i 1996, viser gjentatte forbindelser med et al-Qaida-hus i Milan og ulike algeriske terrornettverk andre steder i Europa.

Franskmannen Jean-Louis Bruguiere, som er anti-terror ekspert, vitnet for omlag ti år siden i en rettsak i Seattle, hvor han hevdet IHH opererte som et skalkeskjul for overføring av jihad-soldater og hadde vært involvert i våpenhandel. Han knyttet dem også til det planlagte al-Qaida angrepet med en stor bilbombe mot Los Angeles internasjonale flyplass.

IHH eier tre av skipene som deltok i Gaza-flåten, inkludert passasjerskipet Mavi Marmaris hvor israelske soldater ble møtt med voldelig motstand natt til mandag.

– Dersom Israel stanser flåten vil det bli sett på som «en krigserklæring», sa IHH-leder Bülent Yildrim, ifølge IHHs egen nettside 7. april 2010.

Les mer om IHHs tilknytning til Global Jihad og radikal Islam.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart