Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Britisk-palestinsk akademiker hyller martyriet

Queen Mary universitetet. (Foto: Wikimedia Commons)
Queen Mary universitetet. (Foto: Wikimedia Commons)
- Hvis du ikke er klar for å dø for landet ditt, er du ikke en patriot, sa den britisk-palestinske akademikeren Azzam Tamimi ved Queen Mary universitetet til studenter tirsdag.

Tamimi, som bor i London, gjentok sine sterke bånd til Hamas og erklærte vilje til å bli martyr for sitt land ved en studenttilstelning tirsdag kveld. Jenny Tonge, en britisk politiker og Haim Bresheeth, en akademiker, deltok også i panelet ved tilstelningen.

Studentorganisasjoner og jødiske aktivister hadde i forkant av tilstelningen sagt de var bekymret over Tamimis deltagelse og sammensetningen av panelet. Tilstelningen, som ble kalt «Løsninger for Palestina», ble arrangert av Queen Mary universitetets solidaritetsorganisasjon for palestinerne.

 

Edelt å ofre seg selv

Det er ikke første gang Tamimi kommer med ekstreme uttalelser. I 2004 sa Tamimi i et BBC-intervju at å ofre seg selv var en «edel sak». Han sa også at det er den rette måten å behage Allah på, og at han ville gjøre det hvis han hadde muligheten.

Da Ha’aretz spurte Tamimi om hvorfor folk var i mot at han skulle delta ved arrangementet, insisterte han på at det var et forsøk på å tie i hjel hans legitime politiske synspunkt.

– Jeg ville være en martyr for landet mitt, selvfølgelig. Hvis du ikke er forberedt på å dø for landet ditt, da er du ikke en patriot, sier Tamimi.

 

God venn med Hamas-ledere

– Jeg har den store ære å være nær Hamas, sa Tamimi om sitt forhold til Hamas. Han la til at det er synd at han ikke selv er en leder i gruppen. Tamimi beskriver Hamas øverste leder, Khaled Mashaal som en nær barndomsvenn og sier også at alle lederne i Hamas er hans venner.

– Jeg skammer meg ikke over mitt forhold til Hamas. Hamas er, slik jeg ser det, den egentlige representanten for det palestinske folket, sa han til applaus fra de rundt 30 fremmøtte ved møtet.

 

Ensidig fremstilling

Richard Millett, som er kjent som en pro-israelsk blogger, ble nektet adgang til møtet. En av arrangørene sa at Millett var kjent som en bråkmaker, og at det dessuten var et lukket møte, kun for studenter ved universitetet.

Studentgruppen Studentrettigheter hadde i forkant av møtet uttrykt bekymring over sammensetningen av panelet ved studenttilstelningen:

– Det er ille nok at Tamimi, en tilhenger av en antisemittisk gruppe som Hamas, skulle bli invitert til et universitetsområde for å snakke, argumenterer studentorganisasjonen. De påpeker også at de andre deltakerne i panelet har uttalt sin motstand mot Israel tidligere, og at det derfor ikke var noen slags balanse i panelet.

Universitetets administrasjon sier de er enige i at panelet var sammensatt på en ensidige måte, men at de ikke har til vane å blande seg inn i studentarrangement som er lovlige og ikke mottar klager fra andre studenter ved universitet.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart