Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Seks måneders fengsel for å heise israelsk flagg

En marokkansk domstol har dømt Mohammed Jadidi (42) til seks måneders fengsel for å heise et israelsk flagg. Familien sier han bare heiste flagget for å få fokus på familiens problemer med de lokale myndighetene.

Mohammed Jadidi ble arrestert mandag 27. februar. Han er allerede dømt for sin forbrytelse. Å heise et israelsk flagg ”undergraver det marokkanske nasjonalflagget”, heter det i dommen. Straffeutmålingen for helligbrøden er seks måneders fengsel.

Jadidi heiste ikke flagget som en politisk markering for Israel, hevder familiemedlemmer.

– Han heiste flagget for å få oppmerksomhet på de lokale myndighetene, som har brutt strøm- og vannforsyning til hans bolig, sier familiemedlemmer til Al-Arabiya.

 

Islamister slipper fri

Marokko fikk i 2011 for første gang en regjering ledet av islamister. I forrige uke ga kong Mohammed amnesti til ledere av gruppen Salfia Jihadia, som tidligere er blitt anklaget eller dømt for voldelige islamistiske angrep. Hassan Kettani, som satt i fengsel med en 20-årig dom, er en av islamistene som nå er på frifot.

– Vi er fri takket være den arabiske våren, sier han.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart