Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Foto: Skjermdump fra Yedioth Aharonoth
Foto: Skjermdump fra Yedioth Aharonoth

– Israel-venner bør være stolte

Kasim Hafeez, tidligere islamist og nå brennende Israel-venn, mener vi bør være stolte over å forsvare Israel. “La oss være stolte og fortelle folk sannheten om Israel, uansett hvor mye folk skriker apartheid og folkemord.”

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Kasim Hafeez skrev tidligere i år en kronikk i  Yedioth Aharonoth om hvordan han endret syn på Israel gjennom å lese boken Israels sak av Alan Dershowitz, og ikke minst ved å besøke landet. Nå har han skrevet en ny kronikk i den israelske avisen,  der han tar et kraftig oppgjør med Europa og deres behandling av Israel. Hafeez mener også Israel-venner bør være stolte over det Midtøsten-demokratiet de støtter.

Besatt av Israel
Hafeez begynner først med å peke på hvordan han mener Europa og den muslimske verden er besatt av Israel og stort sett ignorerer grusomheter ellers i verden.

– Folk har begynt å tro på denne besettelsen, at jødene og Israel er roten til alt ondt, i hopetall har vi tatt del i “flytillaer” [aktivistflokk på fly], “flåtillaer” [aktivistflokk i båter] og ethvert annet PR-stunt som har til hensikt å bakvaske Israel.

– Boikott, protester, og ukentlige møter hvor man diskuterer hvordan man ytterligere kan ramme «apartheid-staten Israel» finner sted over hele verden. Imens blir de tause skrikene fra ofrene for Assads regime ignorert. Og et regime (Iran) som stadig eksporterer terror går fremover med sin søken etter atomvåpen – men Israel blir sett på som trusselen mot verdensfreden, skriver han.

Haafez kan fortelle at det å være muslim og pro-Israel ikke nødvendigvis går knirkefritt.
– Å være en pro-israelsk muslim bringer sitt egen unike sett av problemer: Jeg blir beskyldt for å være en forræder av de mer radikale trosfellene, mens noen av de mer merkelige medlemmene av den pro-israelske bevegelsen beskylder meg for å praktisere Taqiyah eller være en del av et stort bedrageri.

Israel-venner har en fordel
Siden Israels venner har sannheten på sin side, kan de være stolte av å forsvare Israel, sier Hafeez.

– Jeg tror faktisk vi har mye å være stolte av. Jeg besøkt nylig Israel, og jeg kan si med sikkerhet at når det kommer til å tale Israels sak så har vi en enorm fordel i forhold til våre motstandere – sannheten. Israel er en nasjon hvor muslimer, kristne, jøder og andre grupper lever side om side; det finnes ingen segregering eller apartheid.

– La oss være stolte og fortelle folk sannheten om Israel, uansett hvor mye folk skriker apartheid og folkemord. Mange av løgnene blir gulpet opp selv i media, men det betyr ikke at sannheten slutter å være sannhet. For en som tilbrakte så mange år på blindt hat mot Israel, så kan jeg si at å lære sannheten om Israel er inspirerende og oppmuntrende, skriver han.

Fantastiske Israel
Hafeez mener at på tross av utfordringene Israel står overfor, har Israel-venner ingen grunn til å henge med hodet.

– Vi bør være stolte at selv med utfordringene, hatet og terroren Israel daglig står overfor, så er landet bestemt på å forbli et fyrtårn av demokrati og frihet i en region som så jevnlig blir formørket av totalitære regimer. Hvor ellers i Midtøsten, eller verden forøvrig, vil du finne et land som sender nødhjelp til et territorium (Gaza), der dets herskere er forpliktet til landets ødeleggelse og daglig skyter raketter mot landet?

– Bare Israel! Israel er ikke det som er feil med Midtøsten, Israel er hva som er virkelig fantastisk med Midtøsten, avslutter eks-islamisten.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart