Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Nyvalgt president snakket varmt om menneskerettigheter

Irans nye president Hassan Rouhani. (Foto: BotMultichillT, Wikimedia Commons)
Irans nye president Hassan Rouhani. (Foto: BotMultichillT, Wikimedia Commons)
I sitt første lengre intervju siden han ble valgt som president i Iran, kritiserte Hassan Rouhani indirekte presteskapets makt over landets politikk.

Menneskerettighetene har vært «ignorert» under i Iran alt for lenge, hevder Irans ferske president Hassan Rouhani. Tirsdag ble han intervjuet av det iranske ungdomsmagasinet Chelcheragh og lovet å arbeide mot sensurlovgivningen og separasjonen mellom menn og kvinner i det offentlige rom.

En av årsakene til at han valgte å stille til valgt, forklarte Rouhani, var hans opplevelse av et hjemland i «fare». Grunnleggende rettigheter til befolkningen ble ignorert.

– I dag er nasjonens republikanske [natur] overskygget av spesifikke tolkninger av islamsk [karakter], hevdet han, med et indirekte stikk mot prestestyrets altomfattende makt i landet.

– Noen prinsipper i vår grunnlov har blitt løftet fram, mens andre har vært oversett. Derfor ser vi en slik ubalanse, som et resultat. Frihetene og rettighetene til folket har blitt ignorert, mens [friheten og rettighetene] til styresmaktene har blitt understreket. Å legge restriksjoner på folks rett til å kritisere, vil kun kvele [landet] og føre til ineffektivitet, hevdet den ferske presidenten.

Rouhani rettet også kraftig kritikk mot den forrige administrasjonens strenge internettsensur og at de har tvunget alle landets kvinner til å bære hijab i det offentlige rom.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart