Bildet er fra den israelske siden av grenseovergangen Quneitra mot Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Bildet er fra den israelske siden av grenseovergangen Quneitra mot Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Islamister tar kontrollen over Syrias grense mot Israel

- FN bør rette fokus mot å bekjempe islamistene, i stedet for å bedrive automatiske fordømmelser av Israel, sier Benjamin Netanyahu, mens en Al Qaida-relatert terrorgruppe forsøker å befeste kontrollen over det syriske grenseområdet mot Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

– Vi følger nøye med på hendelsene på Golanhøydene, der Al Nusra-terrorister har kidnappet fredsbevarende FN-styrker, sa statsminister Netanyahu til to amerikanske kongressmedlemmer som besøkte Israel mandag.

– Det vi ser er at Al Nusra, Hamas, Iran-støttede Hizbollah, Al Qaida og de andre terrorgruppene bryter grunnleggende med alle internasjonale normer, enten det er i Libanon, i Syria eller i Gaza, sa Netanyahu.

– Jeg mener at FN ville gjøre seg selv en stor tjeneste hvis de i stedet for å bedrive automatiske fordømmelser av Israel, ville vende sin oppmerksomhet og sine granskningskomiteer mot disse terroristene, som tramper på alle normer FN ble grunnlagt på, fortsatte han.

Netanyahu oppfordret det internasjonale samfunnet til å ta opp kampen mot radikale islamistgrupper som ”truer våre samfunn og vår sivilisasjon”, en oppfordring som ble støttet av kongressmedlem Dana Rohrabacher fra Republikanerne.

– Israel er den eneste drivkraften for stabilitet og en langsiktig fred i regionen. Resten av regionen er preget av tyranni, urettferdighet, gangstervirksomhet og terrorisme, sa han, ifølge Times of Israel.

 

Kamper pågår på Golan-høydene

Væpnede styrker fra terrororganisasjonen Al Nusra, som står i relasjon til Al Qaida, tok i forrige uke kontroll over grenseovergangen Quneitra på Golan-høydene, den eneste grenseovergangen mellom Israel og Syria.

Mandag meldte Times of Israel at det fortsatt pågikk harde kamper i området Quneitra, hvor grenseovergangen befinner seg. Kampen om kontrollen over grenseområdet mot Israel står mellom det syriske regimets militærstyrker og opprørsstyrkene som består av blant andre Al Nusra.

Grenseområdet på israelsk side av Golan-høydene er stengt for sivile av sikkerhetsgrunner, ifølge en talsmann for det israelske forsvaret. En granat landet på israelsk side mandag, og en reporter fra Army Radio skrev på Twitter at noen av skuddene som ble avfyrt i Syria streifet over på israelsk side.

Natt til søndag slo også en granat fra Syria ned på israelsk side. Granaten ble etterfulgt av skuddsalver rettet mot journalister og fredsbevarende FN-styrker. Ingen er rapportert skadet i angrepet.

Søndag ble også en drone skutt ned av israelske soldater da den var på vei innover israelsk luftrom fra Syria-grensen. Det er uklart hvem dronen tilhørte.

Lørdag eksploderte to granater fra Syria på israelsk side av grensen, men ingen kom til skade.

Lørdag havnet filippinske fredsbevarende FN-styrker i harde kamper mot Al Nusras styrker.

44 FN-soldater fra Fiji har vært kidnappet av Al Nusra siden torsdag, og det er ikke kjent hvor disse befinner seg. Myndighetene på Fiji forsøker å forhandle om å få mennene frigitt.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart