Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Israel vil støtte og beskytte kristne

Forsamlingen under møtet der Netanyahu talte til "Forum for innrullering av kristne i IDF". (Foto: Facebook)
Forsamlingen under møtet der Netanyahu talte til "Forum for innrullering av kristne i IDF". (Foto: Facebook)
Benjamin Netanyahu påpeker at Israel er det eneste landet i Midtøsten der antallet kristne ikke har gått nedover, men at antallet tvert imot er firedoblet siden 1948. Han lover fortsatt beskyttelse mot den brutale forfølgelsen deres trosfeller opplever i nabolandene.

– Jeg lover at vi vil beskytte dere og at vi vil reagere sterkt imot enhver som måtte forsøke å trakassere dere. Israel er en nasjon av lov og rett, sa statsminister Benjamin Netanyahu i en tale til et kristent publikum i Nasaret søndag, ifølge Jerusalem Post.

Han besøkte en organisasjon som arbeider for å få flere fra Israels kristne befolkning til frivillig å melde seg til tjeneste i det israelske forsvaret, noe som ikke er obligatorisk for denne gruppen av landets innbyggere. ”Forum for Drafting Christians into IDF” ble startet av den gresk-ortodokse presten Gabriel Nadaf i 2012, og antallet kristne israelere som årlig melder seg til verneplikt har steget fra 30 til 150 siden den gangen.

 

– Føler med forfulgte kristne

I talen sin til forsamlingen fordømte Netanyahu den ”stigende bølgen av islamistisk fanatisme og ekstremisme”, og uttrykte medfølelse med de kristne i Midtøsten som nå lider forfølgelse fra grupper som IS.

– Kristne samfunn krymper og forsvinner, samfunn som har vært der i tusener av år, siden kristendommens fødsel. Det er hele samfunn som utslettes brutalt og barbarisk, sa Netanyahu. – De utvises og forfølges. Noen er så heldige at de klarer å flykte og overlever, mens andre lider en forferdelig skjebne, sa han om de kristne i regionen.

 

– Stigende antall kristne israelere

Ifølge Netanyahu er Israel det eneste landet i Midøsten der antallet kristne ikke har gått nedover. Tvert imot anslår han at antallet kristne innbyggere i landet er firedoblet siden nasjonens grunnleggelse i 1948.

Statsministeren ga uttrykk for at de som frivillig lar seg verve til verneplikt er høyt verdsatt.

– Vi er brødre og partnere, vi kristne, jøder, drusere og muslimer som forsvarer staten Israel, sa han.

– Landet vårt er fundamentert på ideen om en jødisk og demokratisk stat, og i dette landet skal relasjonene mellom jøder og ikke-jøder være harmoniske, basert på gjensidig respekt, like rettigheter og like forpliktelser, noe som reflekteres her, sa Netanyahu.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart