Forsamlingen under møtet der Netanyahu talte til "Forum for innrullering av kristne i IDF". (Foto: Facebook)
Forsamlingen under møtet der Netanyahu talte til "Forum for innrullering av kristne i IDF". (Foto: Facebook)

– Israel vil støtte og beskytte kristne

Benjamin Netanyahu påpeker at Israel er det eneste landet i Midtøsten der antallet kristne ikke har gått nedover, men at antallet tvert imot er firedoblet siden 1948. Han lover fortsatt beskyttelse mot den brutale forfølgelsen deres trosfeller opplever i nabolandene.

– Jeg lover at vi vil beskytte dere og at vi vil reagere sterkt imot enhver som måtte forsøke å trakassere dere. Israel er en nasjon av lov og rett, sa statsminister Benjamin Netanyahu i en tale til et kristent publikum i Nasaret søndag, ifølge Jerusalem Post.

Han besøkte en organisasjon som arbeider for å få flere fra Israels kristne befolkning til frivillig å melde seg til tjeneste i det israelske forsvaret, noe som ikke er obligatorisk for denne gruppen av landets innbyggere. ”Forum for Drafting Christians into IDF” ble startet av den gresk-ortodokse presten Gabriel Nadaf i 2012, og antallet kristne israelere som årlig melder seg til verneplikt har steget fra 30 til 150 siden den gangen.

 

– Føler med forfulgte kristne

I talen sin til forsamlingen fordømte Netanyahu den ”stigende bølgen av islamistisk fanatisme og ekstremisme”, og uttrykte medfølelse med de kristne i Midtøsten som nå lider forfølgelse fra grupper som IS.

– Kristne samfunn krymper og forsvinner, samfunn som har vært der i tusener av år, siden kristendommens fødsel. Det er hele samfunn som utslettes brutalt og barbarisk, sa Netanyahu. – De utvises og forfølges. Noen er så heldige at de klarer å flykte og overlever, mens andre lider en forferdelig skjebne, sa han om de kristne i regionen.

 

– Stigende antall kristne israelere

Ifølge Netanyahu er Israel det eneste landet i Midøsten der antallet kristne ikke har gått nedover. Tvert imot anslår han at antallet kristne innbyggere i landet er firedoblet siden nasjonens grunnleggelse i 1948.

Statsministeren ga uttrykk for at de som frivillig lar seg verve til verneplikt er høyt verdsatt.

– Vi er brødre og partnere, vi kristne, jøder, drusere og muslimer som forsvarer staten Israel, sa han.

– Landet vårt er fundamentert på ideen om en jødisk og demokratisk stat, og i dette landet skal relasjonene mellom jøder og ikke-jøder være harmoniske, basert på gjensidig respekt, like rettigheter og like forpliktelser, noe som reflekteres her, sa Netanyahu.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart