Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Slår ring rundt synagogen, men krysser ut Israel

Harjah Arshad (t.v.) inviterer på Facebook til å slå fredens ring rundt synagogen i Oslo. I juli 2014 kan det virke som hun drømte om en framtid uten verdens eneste jødiske stat. (Foto: Privat/ Facebook)
Norske muslimer skal slå "fredens ring" rundt synagogen i Oslo lørdag. Mye kan tyde på at initiativtakeren har et mer betent forhold til jøder som bor i Midtøsten.

Tidlig tirsdag morgen opprettet Harjah Arshad en Facebook-invitasjon hvor hun forsøker å samle norske muslimer til å «ta avstand fra all type jødehat». Hun vil også vise det i handling ved å samle flest mulig til å «lage en menneskelig ring rundt synagogen lørdag 21. februar».

Yousef Bartho Assidiq forteller at han har fått «masse meldinger fra folk i Det mosaiske trossamfund som er rørt helt ned i hjerterota» over initiativet.

Initiativet blir møtt med entusiasme av mange som er blitt invitert, men det blir også gitt en advarsel: «Ikke ta med umodne folk som kan finne på å rope boikott Israel og sånt, da kommer det til å ødelegge hele greia, det kan jeg likegodt si her og nå.»

I sommer røpte Harjah Arshad litt om hva hun selv tenker om Israel. 17. juli 2014 la hun ut på Facebook-siden et bilde med teksten «All united for free Palestine». Illustrasjonen til teksten viser et kart hvor Israel er helt borte.

I bildet Harjah Arshad publiserte i juli 2014 er Israel borte og erstattet av hender i fargene til den nasjonale palestinske (arabiske) bevegelse. Drømmen hun om en framtid der det ikke finnes en eneste jødisk stat i verden?
I bildet Harjah Arshad publiserte i juli 2014 er Israel borte og erstattet av hender i fargene til den nasjonale palestinske (arabiske) bevegelse. Drømmer hun om en framtid der det ikke finnes en eneste jødisk stat i verden?

Arshad skriver i invitasjonen: «Islam er å beskytte våre brødre og søstre, uavhengig av hvilken religion de tilhører. Islam er å heve seg over hatet og aldri synke på samme nivå som haterne. Islam er å forsvare hverandre.»

La oss håpe det også gjelder for jødene som bor i Israel. Om det ikke har gjort det til nå, så kan det gjelde fra nå av. Det vil skape en forskjell!

 

  • Oppdatering torsdag 19. februar kl. 08.30: Til avisen Vårt Land sier Arshad at hun «ikke har sympati for Israel», men at hun ikke ønsker å slette Israel fra kartet. Hun publiserte kartet «bare for å vise solidaritet med Palestina». Neste gang vil hun sikkert tenke mer nøye etter på hva norske jøder tenker om en slik solidaritetshandling.
Før 1948 utgjorde jødene en minoritet på ca. 2 prosent i de arabiske landene. Israels areal, uten Vestbredden og Gaza, utgjør kun 0,18 prosent av arealet til 17 arabiske stater som er medlemmer i Den arabiske liga. Dette lille stykket nekter jødene å miste. Etter 1948 er jødene i praksis jaget fra 99,82 prosent av det arabiske området, fra områder hvor jøder hadde bodd i over to tusen år.
Før 1948 utgjorde jødene en minoritet på ca. 2 prosent i de arabiske landene. Israels areal, uten Vestbredden og Gaza, utgjør kun 0,18 prosent av arealet til 17 arabiske stater som er medlemmer i Den arabiske liga. Dette lille stykket nekter jødene å miste. Etter 1948 er jødene i praksis jaget fra 99,82 prosent av det arabiske området, fra områder hvor jøder hadde bodd i over to tusen år.

Hva er problemet med et Palestina-kart hvor Israel er borte? Etter flere hundre år som minoritet i Europa og arabiske land, blir jødene fortsatt behandlet som fremmede. Det sier alt om behovet for en jødisk stat.

Det ble heldigvis tatt et sterkt oppgjør med jødehat i Vest-Europa etter at nazistene var nedkjempet på slutten av andre verdenskrig. I dag er “antisemitt” en av de verste merkelappene du kan gi et menneske. I andre deler av verden har ikke dette oppgjøret kommet. Snarere tvert imot.

Går vi til Europas nærmeste naboer i sør, araberne i Nord-Afrika og Midtøsten, opplevde jødene sterkt intensivert diskriminering, trakassering og vold etter at krigen var slutt, og spesielt etter at europeiske kolonimakter trakk seg ut. Dette reduserte antallet jøder i den arabiske verden fra omlag 1 million til under 10.000 de siste 75 år. De jødiske samfunnene i Egypt og Irak, med tre tusen år gamle røtter, hadde for 75 år siden et folketall som til sammen var større enn 200.000 mennesker. I dag er det mindre enn hundre jøder igjen i Egypt og en håndfull jøder igjen i Irak.

Jødenes flukt fra Nord-Afrika og Midtøsten er den ukjente, mørke historien som utfoldet seg lenge etter at Hitlers gassovner hadde sluknet. Den ble drevet fram av den ideologiske alliansen som var skapt mellom nazistiske, arabiske og islamistiske ledere i mellomkrigstiden. Alliansen skjøt nye skudd også etter 1945. SS-menn på flukt fra straffeforfølgelse i Europa slo seg ned i Egypt og fikk rådgiverstillinger i den egyptiske hæren. Muslimer fra Bosnia, som hadde kjempet på nazistenes side, kastet seg noen få år senere inn i krigen mot den gjenopprettede jødiske staten. Dette kan du lese mer om i boken som MIFF utga i 2013, Halvmåne og hakekors.

Den ideologiske alliansen fortsetter også i dag. Mein Kampf er fortsatt en bestselger i arabiske land. Oppvigleri til hat mot jøder og mot Israel er et hovedtema i tv-serier som sendes i beste sendetid og får store seertall.

Fra nesten alle land i Europa kommer det meldinger om en ny bølge antisemittiske uttrykk og voldsangrep som vi ikke har sett sidestykke til siden andre verdenskrig. Angrepene i Paris og København nå på nyåret 2015 er bare de siste i en lang rekke. Norske jøder har opplevd skudd mot synagogen i Oslo, molotovcocktail mot synagogen i Trondheim og dødstrusler. I januar 2009 singlet det av glass i Oslos gater. De anti-jødiske og anti-israelske opptøyene var en norsk mini Krystallnatt, da det ble gjort skade for millioner av kroner. Les mer i artikkelen Krystallnatten er nær oss.

I 2012 fikk vi kunnskap om norsk antisemittisme i en omfattende undersøkelse gjennomført av Holocaust-senteret for regjeringen. 12,5 prosent av den norske befolkningen har “utpregede fordommer mot jøder”, konkluderte forskerne. Like mange mener jødene selv har skylden for at de er blitt forfulgt.

Jødehatet i Europa anno 2015 vokser i gammel antisemittisk og kristen judeofiendtlig jordbunn med ny gjødning fra Midtøsten. I store deler av den muslimske innvandrerbefolkningen  i Europa er antijødiske holdninger sterkt utbredt. Senest i januar i år rapporterte Jyllandsposten at jødiske barn i Danmark blir bedt om å flytte bort fra strøk med mange muslimer over på andre skoler, for å unngå trakassering av arabiske medelever. Dette er bare ett av utallige eksempel på at jødenes situasjon i Europa blir stadig tøffere. Muslimenes hat og konspirasjoner blir vannet av en flodbølge med anti-jødisk propaganda fra arabisk satelitt-tv, internettvideoer og moskéer.

Å ikke støtte Israel og Israels rett til selvforsvar i en slik situasjon, vitner om skremmende forakt for jødisk liv.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart