Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Til kamp mot hatretorikken

Stortingsrepresentant Abid Raja (V). (Foto: IPP FoRB, flickr)
Stortingsrepresentant Abid Raja (V). (Foto: IPP FoRB, flickr)
"Hvordan skal vi møte det faktum at små muslimske barn fra barndommen av er utsatt for skadelig retorikk?" spør stortingsrepresentant Abid Raja. MIFF har stilt seg spørsmålet i årevis, og gir noen forslag til svar.

Torsdag 19. november skrev stortingsrepresentant Abid Raja en viktig og modig kronikk i Aftenposten med tittelen Terroren i Paris er bare starten. Dessverre.

– Det er maktpåliggende at muslimer i alle samfunnslag over hele Europa står frem og sier ifra om at de tar sterkt avstand ifra terror. Det behøves, innleder Raja.

Venstre-politikeren påpeker at holdninger bygges opp i mennesker helt fra tidlige barneår og understreker de farlige konsekvensene av at konspirasjoner og hat blir formidlet bevisst eller ubevisst.

Dette er noe MIFF har påpekt i en lang årrekke. I 2008 ga styreleder Morten Fjell Rasmussen et tilbakeblikk på noe av det som MIFF allerede den gang hadde gjort i kampen for å stanse hatindoktrinering av, i første rekke muslimske, barn.

«Vi er sannsynligvis den fremste aktøren i Norge i kampen for å stanse hat-indoktrineringen av palestinske barn, en indoktrinering som har ført til at en mengde unge palestinere har valgt å bli selvmordsbombere. Grunnen til at vi tror vi er den fremste aktøren i denne kampen, er at det er så sørgelig få som engasjerer seg i denne kampen. I farten kan jeg ikke komme på noen andre organisasjoner som jobber aktivt for å stanse hat-indoktrineringen. Palestinakomiteen gjør det ikke, selv om de hevder seg å være mer palestinavennlig enn MIFF.

MIFF har blant annet gjort følgende i denne saken:

Høsten 2000 trykte vi opp flere tusen postkort rettet mot NRK, med teksten: Fortell om de palestina-arabiske skolebøkene. Vi ønsket å rette søkelyset mot en skolebokrapport utarbeidet av israeleren Itamar Marcus, som viser hvordan palestinske barn blir indoktrinert til å hate gjennom det offentlige skolesystemet i palestinske områder. Postkortene ble distribuert rundt om i landet blant israelsvenner. Vi vet ikke hvor mange postkort som nådde NRK, men den gangen anslo vi at 8-10000 kort nådde frem dit.

I sommer besøkte Itamar Marcus landsmøtet vårt. Han holdt foredrag om hatindoktrineringen via palestinsk TV, og spesielt barne-TV. Under norgesbesøket møtte han også politikere på Stortinget, og han ble intervjuet av journalister. Blant annet hadde TV2 et nesten fire minutters langt nyhetsinnslag med ham.

I forrige uke kom Itamar Marcus tilbake til Norge. Også denne gangen møtte han politikere og journalister og viste dem hvilken hatpropaganda palestinske barn blir utsatt for via barne-TV og skolesystemet. Han dokumenterte at utenriksminister Jonas Gahr Støre tok feil da han nylig avviste at hatpropaganda er vanlig i Fatah-TVs barne-TV-sendinger. Han dokumenterte også at utenriksministeren tok feil da han i sommer hevdet at norske bistandsmidler ikke brukes til å produsere slik hatpropaganda.»

Så langt Rasmussen i 2008.

 

Eksempler etter 2008

MIFF har fortsatt å arbeide med saken også etter 2008. Der de store norske mediene har tiet, har vi fortalt at 1 av 3 palestinere støttet brutalt knivdrap på foreldre og sovende småbarn, vi har fortalt om de militære barneleirene på Gaza-stripen, barnehagene som underviser i krig, musikkvideoene som glorifiserer vold, hatkonspirasjonene fra moskéen som blir formidlet av palestinernes offisielle tv-kanal, programlederen fra PA TV som framstilte selvmordsbombere som «de største rollemodeller» og fotballturneringene som blir oppkalt etter terrorister.

I mars 2013 møtte statssekretær Torgeir Larsen (Ap) det palestinske barneombudet Cairo Arafat. MIFF satte sammen et utvalg klipp fra palestinsk TV som vi anbefalte statssekretæren å vise barneombudet. Dessverre har vi ikke sett noen tegn som tyder på at hatformidlingen til palestinske barn gjennom palestinske medier var tema i møtet.

De siste årene har MIFF påpekt hvordan FN-skoler legger grunnlag for konflikt i nye generasjoner og rapportert om den palestinske jenta som demoniserer jøder på PA TV, de palestinske barna som drømmer om å bli selvmordsbombere, krigsdiktene til en dansk-palestinsk poet som stadig kommer i palestinsk TV, barnediktene som framstiller jøder som «barbariske aper og elendige svin», det palestinske ungdomsmagasinet som trykket ordtak av Adolf Hitler, barnemorderen som blir hyllet som «heltemodig kjemper» og programlederen på palestinsk barne-tv som oppfordrer til å skyte jøder.

En rekke andre eksempler er samlet på temasiden Opplæring i hat.

 

Rajas spørsmål

Raja avslutter sin kronikk slik:

«Vi må lykkes med å inkludere våre muslimbarn. Hvordan denne inkluderingen skal skje er en lengre debatt vi må starte sammen.

Jeg etterlyser debatten; hvordan skal vi kontre det faktum at små muslimske barn fra barndommen av er utsatt for skadelig retorikk?

Hvordan skal vi ansvarliggjøre moskeene, imamene, talsmennene?

Hva med foreldrene? Når skal samfunnet sette inn motstøtet på skolen – og hvordan skal vi bygge undervisningen opp slik at barn vokser opp med fellesskapsverdier og et sunnere verdensbilde?

Det er en kamp som pågår over hele Europa om unge muslimers hjerter og hjerner.

Ekstremister på fremmarsj vinner denne kampen om vi ikke kontrer raskt og hardt nok.

Denne kampen om muslimers hjerter og sinn er en verdikamp Norge og Europa rett og slett ikke har råd til å tape.»

 

Press virker

MIFF har ikke svaret på alle Rajas spørsmål, og det meste av dette faller utenfor MIFFs arbeidsområde.

Vi vil likevel påpeke at i kampen mot hatretorikk har økonomisk press vist seg å virke. I følge de palestinske skolebøkene som ble utgitt på slutten av 1990-tallet var jøder og israelere ville dyr, ranere, snyltere, tyvaktige erobrere, tyvaktige fiender m.m. Denne hatretorikken ble utgitt med finansiering av norske skattepenger. De siste årene, på grunn av press fra Vesten – i første rekke USA, har palestinsk pensumlitteratur blitt noe bedre.

I det palestinske samfunnet har denne forbedringen dessverre hatt sterkt begrenset effekt, fordi hatpropagandaen lever i beste velgående på så mange andre arenaer. Ikke minst blir hatbudskapene spredt gjennom palestinske tv-kanaler, radio og sosiale medier. Hat og hyllest av terrorister formidles fortsatt i palestinsk skole, selv om den mest vulgære retorikken er fjernet fra skolebøkene.

Så hvordan kontre skadelig retorikk?

For det første må retorikken opp i dagen, og ikke forties – slik norske medier gjennom to tiår har fortiet jødehatet formidlet av palestinske selvstyremyndigheter. Hatretorikken må fordømmes, ikke oversees – slik Venstre og de flest andre norske partier har oversett paradis-drømmene-for-jihadister som er formidlet av palestinske myndigheter gjennom de siste to tiår.

For det andre må Norge, der vi kan, bruke økonomisk press mot dem som formidler hat og oppildner til krig. Hvorfor skal imamer som oppildner til krig mot kristne og jøder få lønn med norske skattepenger – enten de befinner seg i Norge eller på Gaza-stripen?

Norske politikere bør merke seg at palestinske informasjonskanaler blir fulgt av arabisk-talende muslimer i Norge gjennom internett og satelitt-tv. Det ville jo være toppen av dumhet å bekjempe hatretorikk blant muslimer i Norge, samtidig som vi betaler de som sprer hatretorikk fra Midtøsten mange hundre millioner kroner i året?

Vi har ikke råd til å være likegyldige lenger. Vi ønsker Raja lykke til i hans modige kamp.

 

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart