Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Vi er alle israelere

Klaus Wivel. (Foto: Kristeligt Dagblads Forlag)
Klaus Wivel. (Foto: Kristeligt Dagblads Forlag)
- Islamsk terrorisme har skapt en slags forbrødring mellom Israel og Europa, enten vi liker det eller ikke, skriver Klaus Wivel i et essay i Aftenposten.

Den danske journalisten Klaus Wivel er utenrikskorrespondent i Weekendavisen. For mange nordmenn er han mest kjent som forfatteren av boken ”Den siste Nattverd – En reise blant de forfulgte kristne i den arabiske verden”. Han har tidligere holdt flere foredrag i MIFF om bokens tema, som er hvordan kristne blir presset ut av Midtøsten.

Onsdag 20. juli publiserte Aftenposten.no et essay av Wivel, som handler om hvordan Europa er i ferd med å venne seg til en lignende terrortrussel som Israel lenge har måttet leve med.

”Enten vi liker det eller ikke, vil den islamske terrorismen skape en slags forbrødring mellom Israel og Europa”, skriver Wivel.

 

– Kan ikke gå på kompromiss med islamismen

Et av poengene Wivel trekker fram i essayet, er at ingen handlinger fra offerlandenes side må få bli en forklaring som fratar terroristene ansvaret for deres egne ugjerninger.

Mange europeere ”har alltid en forklaring på den terroren som for eksempel Frankrike opplever i disse tider”, skriver han. Forklaringene kan være ”landets flyangrep mot Den islamske staten (IS) i Syria og Irak, den tidligere kolonimaktens brutalitet i Algerie, Charlie Hebdos angivelig islamofobe tegninger, den dårlige behandlingen av innvandrere i forstedene – fortsett listen selv.”

Han konkluderer:

”Det står alltid noen klar til å frata morderne ansvaret for deres ugjerninger.

Akkurat som med den israelske kampen mot palestinsk islamisme, kan den europeiske kampen mot IS i Europa heller ikke avsluttes med et kompromiss. Ideen om et kalifat har intet grunnlag her. Den islamske terrorismen har derfor skapt en slags forbrødring mellom Israel og Europa, enten vi liker det eller ikke. Vi står med en felles fiende.”

 

Les hele det interessante essayet til Klaus Wivel her.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart