Tromsø-ordfører Kristin Røymo. (Foto: Arbeiderpartiet, flickr)
Tromsø-ordfører Kristin Røymo. (Foto: Arbeiderpartiet, flickr)

Dagens beste spørsmål

Tromsø-ordfører Kristin Røymo (bildet) er åpent homofil, og gift med en kvinne. Kan du støtte et regime som forfølger, torturerer og dreper folk på grunn av deres seksuelle legning, Kristin? spør Tone Angell Jensen, kommentator i Nordlys.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Tirsdag 6. desember skal formannskapet i Tromsø behandle kommunens Internasjonale strategi. Et av målene er å «utvikle og forsterke Tromsøs posisjon som solidaritetsby gjennom å være en raus, tolerant og inkluderende kommune for alle». Som tiltakspunkt 2 under dette målet, heter det: «Videreutvikle vennskapsbysamarbeidet med Gaza og bidra aktivt i EuroGaza.»

Tone Angell Jensen, kommentator i avisen Nordlys, påpeker i en artikkel at Gaza er styrt av militante islamister. Hun skriver:

«Hamas regime i Gaza har blant annet ført til at homofile nå drepes på grunn av sin seksuelle legning.

Kan Arbeiderpartiet i Tromsø, med ordføreren i spissen,  gå inn for disse forslagene, som ligger på bordet til, i første omgang, formannskapet 6. desember?

Ordfører Kristin Røymo er åpent homofil, og gift med en kvinne. Kan du støtte et regime som forfølger, torturerer og dreper folk på grunn av deres seksuelle legning, Kristin?

Går forslaget om å utvide vennskapsbysamarbeidet med Gaza igjennom, vil det være nok en fjær i hatten for Hamas, den militante, islamistiske organisasjonen, som styrer Gaza med jernhånd, og som har de beryktede sharia-lovene som målsetting, selv om de ikke har klart å innføre dem helt ennå. For disse fundamentalistene er blant annet homofili dødssynd.» [Angell Jensens lenker]

I Tromsøs forslag til internasjonal strategiplan heter det: «Brudd på grunnleggende menneskerettigheter skal ikke tolereres, uansett hvor i verden det skjer.»

– Hvorfor skal vi da utvide samarbeidet, og dermed også bidra til å legitimere et regime som står for det motsatte av menneskerettigheter og likeverd? spør Angell Jensen.

Hun har stilt dagens beste spørsmål.

 

Si din mening i kommentarfeltet under.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart