Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hvordan MIFF ledet ung norsk muslim fra «Israel burde jevnes med jorda» til «Israel gir fremgang for menneskeheten»

- MIFF var den grunnleggende årsaken til at jeg tok vekk skylappene, skriver den unge norske muslimen fra Oslo. (Illustrasjonfoto: mrehan, flickr)
- MIFF var den grunnleggende årsaken til at jeg tok vekk skylappene, skriver den unge norske muslimen fra Oslo. (Illustrasjonfoto: mrehan, flickr)
Les og del den oppsiktsvekkende historien.

Denne historien begynner 20. januar 2015.

Klokken 13.56 denne tirsdagen tikket det inn en ytterst kort melding til MIFFs Facebook-side.

«Terrorister.»

MIFF svarte nesten like kort samme kveld:

«Hei. MIFF er en norsk medlemsorganisasjon. Hvilken terrorepisode knytter du oss til?»

Slik lød svaret:

«Enten er dere imot de virkelige terroristene, eller så er dere støttespillerne. En organisasjon som støtter terrorister er etter definisjonen terrorister selv.»

MIFF ser av Facebook-profilen at vi kommuniserer med en ung norsk muslim fra Oslo (sitater uthevet i kursiv i resten av artikkelen). Den gang gikk han fortsatt på videregående skole.

På morgenen onsdag 21. januar velger vi å fortsette med dialog.

«Hvordan definerer du terror?»

Svaret kommer etter skoleslutt samme dag.

«Dette er definisjonen på terrorisme ifølge SNL:  «Terrorisme er en metode og et middel for å påvirke en ønsket utvikling gjennom å skape frykt. Samtidig som fysiske terrorhandling medfører økt frykt, er den underliggende frykten for at slike handlinger skal bli satt ut i livet et viktig – psykologisk – element i terrorismen.» Si meg, er ikke dette nettopp det Israel driver med?»

På dette spørsmålet er det MIFFs tur til å uttrykke seg kortfattet.

«Nei.»

Skjermdump av første del av Facebook-samtalen.
Skjermdump av første del av Facebook-samtalen.

«Hvorfor støtter dere Israel i det hele tatt? Jeg vil vite grunnen. Jeg støtter ikke Palestina fordi jeg er muslim, men på grunn av uretten som har blitt begått mot befolkningen. Hva er så deres grunn til å støtte Israel? Miljø spiller vel en stor rolle, har du slektninger som er jøder. Er det grunnen? For ellers skjønner jeg virkelig ikke hva som gjør at noen kan støtte staten Israel.»

Tre dager senere svarte MIFF ganske enkelt med en lenke:

«miff.no/hvorfor»

12 minutt senere kom svaret:

«Jeg har lest gjennom alt, og jeg er heller villig til å dø enn å støtte Israel.»

Den gang inneholdt miff.no/hvorfor lenke til åtte artikler (ni i dag), så det er lite trolig at vår unge muslimske Facebook-kontakt hadde lest mer enn overskrifter og ingresser. I høyden.

Men MIFF svarte med mer lesestoff:

«miff.no/innføringsartikler»

Der sluttet den første runden med kommunikasjon.

Så gikk det over 18 måneder uten kontakt, saken var glemt fra MIFF side. Søndag 7. august 2016 – 51 minutter over midnatt – delte den unge eleven lenke til en Facebook-video som zoomer fra jorden og lengre og lengre ut i verdensrommet, for deretter å vende tilbake til jorden og ned i celler og inn på atomnivå.

Veldig fascinerende saker! MIFF forstod ikke helt hvorfor denne kom til oss fra noen som så på oss som terrorister, men vi svarte «Takk» samme dag.

«Bare hyggelig,» var svaret fra den norske muslimen. Han skrev samtidig en setning som knyttet ham til det norsk-pakistanske miljøet i Norge. MIFF forstod ikke setningen den gang, men det har vi fått avklart i ettertid.

Så ble det stille tre måneder.

Vi vet ikke hva som holdt vår venn oppe natt til 9. november 2016. Vi vet heller ikke hva som fikk ham til å fyre av denne salven i melding kl. 03.14: «Israel burde jevnes med jorda!!»

Denne gang svarte ikke MIFF. Vi hadde lite nytt å komme med.

Så var det stille i ni måneder.

Mellom 9. november 2016 og 27. august 2017 har det skjedd noe radikalt nytt i den unge norske muslimens tankemåte om Israel. Se skjermdump av Facebook-samtalen.
Mellom 9. november 2016 og 27. august 2017 har det skjedd noe radikalt nytt i den unge norske muslimens tankemåte om Israel. Se skjermdump av Facebook-samtalen.

Men så, 27. august i år, kom det plutselig helt nye toner.

«Jeg har endret mening. Israel gir vitenskapelig fremgang. Da støtter jeg det uansett omstendigheter.»

MIFF: «Hei NN. Interessant og fint at du har skiftet mening. Hva har du lest og lært, mer i detalj, som er årsak til det?»

«Jeg ser hvilken stand muslimske land er i, og hvordan deres kultur og religion kommer i kontrast til videre utvikling. Israel er den fremste innen utvikling av nye medisiner (alzheimer etc), samt ny teknologi, og det er for meg god nok grunn til å støtte en slikt stat.»

Stortingsrepresentant Abid Raja (Venstre) har fortalt at «mange muslimske hjem» i Norge har det jødiske samfunnet som «en naturlig fiende». MIFF var derfor spent da vi stilte spørsmålet: «Har du mulighet til å stå fram offentlig med din historie?»

Svaret kom slik tirsdag 29. august 2017:

«Det må i så fall være under skjult navn. Jeg har flere skikkelser i min familie som er sterke Palestina-forkjempere samt religiøse (som i grunn bygger deres grunnlag for støtten de gir til Palestina). Jeg ble indoktrinert med samme meninger som barn, og som godt voksen, i dag er jeg XX [alder fjernet av MIFF] og ser tilbake og innser hvor feil jeg tok. Det forklarer hvilken aversjon mot Israel jeg en gang bar. Men så leste jeg hvor mye jødene har bidratt med til menneskeheten, alle nobelprisene de har vunnet, og i motsetning til muslimer så anerkjenner de sterkt intellekt som en nøktern ambisjon. Og der Islam og muslimer forkynner hat og irrasjonalitet, velger Israel, som til tross for jødenes vanskelige fortid, og ikke gå til angrep mot menneskeheten, men heller hjelpe den. Israel har min stemme.»

Hittil i historien har vi gjengitt hvert eneste ord den unge norske muslimen skrev til MIFF, med minimal redigering. De siste dagene har vi hatt mer kontakt for å sjekke hans bakgrunn og historie.

Søndag 3. september spurte MIFF:

«Hvor mye har det du har lest på miff.no bidratt til at du har endret syn?»

Svaret lød slik:

«Det var MIFF som vekket min nysgjerrig på hva Israel egentlig stod for; dere postet en gang hvilken fremgang Israel ga vitenskapen og av alt tvilte jeg først, for jeg var tross alt enda muslim og med bakgrunn som palestina-sympatisør, men da jeg første ble mer belest og jeg innså at det var helt sant forsto jeg likedan at en stat og en befolkning som gir fremgang for menneskeheten er en som skal kjempes for. Dere var den grunnleggende årsaken til at jeg tok vekk skylappene og så saken fra andre sider. Takk.»

 

Kommentar fra MIFF

Takken fra den unge norske muslimen videresender vi til alle MIFFs 10.800 medlemmer. Det er dere som gjør informasjonsarbeidet mulig! Denne historien forteller hvilken stor betydning MIFFs nettside og Facebook-side kan ha og viser at MIFFs informasjon er viktig i avradikalisering av unge norske muslimer.

Til deg som ikke er medlem, rekker vi ut en ny invitasjon nå! Klikk her for å gå til registreringsskjema. Du som allerede er medlem, kan bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Hvem som helst kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.

Hjertelig takk! Sammen skal vi få skylappene av øyene til flere norske muslimer og ikke-muslimer! Les temasidene miff.no/hvorfor og miff.no/innføringsartikler du også! Pass på at du deler dem med venner og familie!


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart