En israelsk-araber er dømt til fem års fengsel for å ha vært en del av terrorgruppen IS. (Foto: Skjermdump YouTube)
En israelsk-araber er dømt til fem års fengsel for å ha vært en del av terrorgruppen IS. (Foto: Skjermdump YouTube)

Israelsk IS-soldat dømt til 5 års fengsel

Wissam Zubidat forlot Israel sammen med sin kone og tre barn for å bli en del av kalifatet.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Israeleren Wissam Zubidat, fra den israelsk-arabiske byen Sakhnin, er dømt til fem år i fengsel for å ha vært en del av terrorgruppen Den islamske staten (IS). Zubidat hadde også med seg sin kone og sine barn til kalifatet, skriver Jerusalem Post.

Straffen er den strengste som noen israelere har fått for å ha vært en del av Den islamske staten. Det var i juni 2015 at den israelske araberen tok med seg sin kone og sine tre barn, som da var 3, 6 og 8 år gamle, til Romania. Der la de igjen telefonene og fortsatte reisen til Tyrkia. Fra Tyrkia kom familien seg til slutt fram til Mosul i Irak.

I Mosul sverget Zubidat troskap til Den islamske staten og han gjennomgikk et grunnleggende treningsprogram sammen med terrorgruppen. Han ble bevæpnet med en rifle av typen AK-47, fikk utdelt ammunisjon og gikk i krigen for kalifatet.

I løpet av sin periode som IS-soldat var israeleren involvert i flere kamphandlinger med den irakiske hæren. I 2016 ble han skadet i beinet under en skuddveksling.

Da bestemte familien seg for å returnere til Israel. Etter ti forsøk på å krysse den syrisk-tyrkiske grensen ble familien pågrepet av tyrkisk politi og utlevert til Israel.

Zubidat ble dømt for å ha kontaktet utenlandske agenter, for å ha vært del av en terrororganisasjon, for å ha deltatt i ulovlig militær opplæring og andre lovbrudd. Hans kone ble dømt til 50 måneders fengsel for sin deltakelse i Den islamske staten.

Dommerne pekte i retten på at skadepotensialet til lovbruddene som Zubidat er dømt for er store. I tillegg pekte de på at personer som er medlemmer av ekstremistiske terrororganisasjoner utgjør en fare for sikkerheten til staten Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart