Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk IS-soldat dømt til 5 års fengsel

En israelsk-araber er dømt til fem års fengsel for å ha vært en del av terrorgruppen IS. (Foto: Skjermdump YouTube)
En israelsk-araber er dømt til fem års fengsel for å ha vært en del av terrorgruppen IS. (Foto: Skjermdump YouTube)
Wissam Zubidat forlot Israel sammen med sin kone og tre barn for å bli en del av kalifatet.

Israeleren Wissam Zubidat, fra den israelsk-arabiske byen Sakhnin, er dømt til fem år i fengsel for å ha vært en del av terrorgruppen Den islamske staten (IS). Zubidat hadde også med seg sin kone og sine barn til kalifatet, skriver Jerusalem Post.

Straffen er den strengste som noen israelere har fått for å ha vært en del av Den islamske staten. Det var i juni 2015 at den israelske araberen tok med seg sin kone og sine tre barn, som da var 3, 6 og 8 år gamle, til Romania. Der la de igjen telefonene og fortsatte reisen til Tyrkia. Fra Tyrkia kom familien seg til slutt fram til Mosul i Irak.

I Mosul sverget Zubidat troskap til Den islamske staten og han gjennomgikk et grunnleggende treningsprogram sammen med terrorgruppen. Han ble bevæpnet med en rifle av typen AK-47, fikk utdelt ammunisjon og gikk i krigen for kalifatet.

I løpet av sin periode som IS-soldat var israeleren involvert i flere kamphandlinger med den irakiske hæren. I 2016 ble han skadet i beinet under en skuddveksling.

Da bestemte familien seg for å returnere til Israel. Etter ti forsøk på å krysse den syrisk-tyrkiske grensen ble familien pågrepet av tyrkisk politi og utlevert til Israel.

Zubidat ble dømt for å ha kontaktet utenlandske agenter, for å ha vært del av en terrororganisasjon, for å ha deltatt i ulovlig militær opplæring og andre lovbrudd. Hans kone ble dømt til 50 måneders fengsel for sin deltakelse i Den islamske staten.

Dommerne pekte i retten på at skadepotensialet til lovbruddene som Zubidat er dømt for er store. I tillegg pekte de på at personer som er medlemmer av ekstremistiske terrororganisasjoner utgjør en fare for sikkerheten til staten Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart