Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

En ny brigade i Israels sørlige front er etablert for vokte grensen mot Egypts Sinai-halvøy. (Foto: IDF Spokeperson)
En ny brigade i Israels sørlige front er etablert for vokte grensen mot Egypts Sinai-halvøy. (Foto: IDF Spokeperson)

Egypts president bekrefter at Israel hjelper dem med å bekjempe IS

Israel hjelper nabolandet med å bekjempe jihadister på Sinaihalvøya.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

President Abdel Fattah al-Sisi bekrefter at Egypts militære samarbeider med Israel for å bekjempe Den islamske staten (IS) i det nordlige Sinai. Det var i forbindelse med et intervju med den amerikanske TV-stasjonen CBS at den egyptiske presidenten fortalte om samarbeidet på den egyptiske halvøya.

– Vi har et bredt spekter av samarbeid med israelerne, forteller al-Sisi i intervjuet og påpeker at samarbeidet er tettere enn noen gang tidligere.

Siden den egyptiske hæren kastet den islamistiske presidenten Mohamed Morsi og Det muslimske brorskap i 2013, har hundrevis av egyptisk politi og soldater blitt drept av jihadister og andre ekstremister på Sinaihalvøyen, inkludert fra Den islamske staten. Ifølge avisen The New York Times skal Israel også ha bistått Egypt med bombeangrep mot jihadistene på Sinai.

Siden 2017 har al-Sisi hatt flere offentlige møter med den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu. Det blir sett på som et tegn på det gode samarbeidet mellom de to landene, til tross for at en normalisering i forholdet til Israel fortsatt er tabu hos mange egyptere.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart