Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

80% av libanesere støtter 7. oktober-massakren

Blodspor etter massakren i kibbutz Be'eri, en av kibbutzene som ble hardest rammet i 7. oktober-massakren. (Foto: Flash90)
Meningsmåling viser stor støtte til terrorangrepet. Mange libanesere ønsker også at Hizbollah involverer seg i krigen.

Rundt 80 prosent av innbyggerne i Libanon sier de støtter Hamas sitt terrorangrep i det sørlige Israel 7. oktober, da rundt 2500 Hamas-terrorister stormet Israel og drepte over 1400 mennesker, de fleste sivile, og kidnappet minst 243 gisler. Flere tusen ble skadet i angrepet.

Libanesernes holdning til det brutale Hamas-angrepet kommer frem i en meningsmåling publisert i den libanesiske avisen Al-Akhbar. 400 av landets innbyggere deltok i målingen og deltakerne ble valgt ut fra de etniske gruppene sjia- og sunnimuslimer, kristne og drusere.

Over 80 prosent av de spurte sier at de støtter handlingene til Hamas, mens under 20 prosent er imot det som skjedde. Ordlyden i spørreundersøkelsen er ikke spesifisert av den libanesiske avisen, så det er ikke klart om spørsmålet nevnte grusomhetene i massakren, med drap på familier, drap på barn og babyer, drap på kvinner og eldre.

Støtten til Hamas sine handlinger er størst blant sjiamuslimer, hvor hele 98% sier de støtter dem. Blant sunnimuslimer og drusere er støtten 86%. Blant de kristne i Libanon er det 60% som svarer at de støtter volden fra Hamas.

32% av de spurte sier de ønsker at den libanesiske terrorgruppen Hizbollah skal åpne en ny front mot Israel ved den nordlige grensen.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart