Besøk i Damaskus 1997

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I august 1997 var en israelsk delegasjon på 42 personer på besøk i Syria. Den syriske regjeringen hadde invitert dem, den israelske regjeringen hadde godkjent besøket. Alle i delegasjonen var israelske arabere, syrerne avslo ønsket om å ha med en jødisk journalist eller to. Delegasjonen bestod av framtredende folk, bl. a. medlemmer av Knesset, ordførere og journalister. Besøket varte en uke.

Besøket ble grundig dekket av syriske medier. Ordet Israel ble overhodet ikke nevnt i forbindelse med delegasjonen. De ble bare kalt «1948-arabere». De var, som en israeler uttrykte det, «parlamentarikere fra et ikke-eksisterende land som representerte araberne fra 1948».

Delegasjonen traff både den avdøde diktatoren i Syria, Assad, og utenriksminister Farouk Shara. Den møtte også lederne for «nei-fronten» i PLO, Nawaf Hawatmeh og Ahmed Jibril.

Assad hånet både daværende statsminister Netanyahu og Arafat under besøket. Assad gav uttrykk for at han føler at han ville kunne lage fred med Barak, men ikke med Netanyahu. – Det har siden snudd seg ganske sterkt, på samme måte som han ikke ville lage fred med regjeringene Rabin og Peres.

De israelske, arabiske medlemmene av Knesset kom med uttalelser som er temmelig oppsiktsvekkende:

Abdul Wahab Darawshe fra Arabisk, demokratisk parti holdt en tale i flyktningeleiren Yarmuk. Der gikk han inn for at flyktningene fra 1948 skal ha full rett til å vende tilbake til Israel, noe som i så fall ville bety slutten for landet. Han sa at hvis ikke hans tilhørere fikk komme tilbake, ville deres sønner. Og hvis ikke deres sønner heller, så deres barnebarn.

Abdul Malik Dahamshe fra samme parti sa at Palestina og Syria er ett hjemland, uatskillelige. Det arabiske folket vil vinne ved sverdet. Seieren vil bli vunnet ved at den arabiske verden går til hellig krig (jihad). Tabel A-Sanaa fra samme parti gav uttrykk for håpet om at Syria vil vinne alle kriger. Det er ganske sterkt når ens eget land er den aktuelle fienden, som man altså ønsker skal tape.

Statsminister Netanyahu understreket etter besøket at Israel aldri vil tillate at palestinerne får vende tilbake [men Ehud Barak har siden godkjent prinsippet]. Men, sa han, slike ekstreme uttalelser må ikke få skade det delikate forholdet mellom jøder og arabere i Israel. Med andre ord: Han ville ikke legge noen særlig vekt på uttalelsene.
Yossi Sarid, lederen av det venstreorienterte Meretz-partiet, fordømte uttalelsene og kritiserte delegatene fordi de ikke understreket at de er israelere. Han sa også at ingen seriøs, ansvarlig person kan tillate millioner av [arabiske] flyktninger inn i Israel. Han sa at besøket gav ham «en viss frustrasjon».

Dette besøket i Syria er et eksempel på de holdningene mange arabiske politikere har stått for og kjempet fram i årevis. Det er en holdning som ikke er forenlig med en fredelig utvikling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart