Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

En Kennedy i Israel

For oss som etter hvert har levd noen år, har Kennedy-navnet en spesiell klang. Selv om vi etter hvert er blitt kjent med negative sider som ikke ble fortalt på 60-tallet, er familien likevel noe ekstra.

Katleen Kennedy Townsend er det eldste barnet av Robert Kennedy, president John F. Kennedys bror og nære medarbeider. Robert Kennedy ble skutt av en palestiner i 1968, på ettårsdagen for seksdagerskrigen.

Townsend er 49 år gammel, og en stigende stjerne i det demokratiske partiet. Hun er 49 år gammel og var i Israel både på et privat besøk og for å holde minnetale over sin far ved Rabin-senteret. Emnet var det moralske lederskapet hennes far og Yitzak Rabin viste.

Det var hennes tredje besøk i Israel. Hun sa at hennes far alltid støttet Israel sterkt, og det var grunnen til at han ble drept.
Hun sa offentlig det amerikanske politikere har vært forsiktige med å si: Formannen i det palestinske styret, Yasser Arafat, svikter sitt folk. «En av prøvene på en god leder er at får sitt folk til å gjøre vanskelige ting – og jeg tror ikke at han bestått den prøven,» sa hun. «Det er lett å gjøre som alle andre. Men det gjør deg ikke til en stor leder hvis det ikke er den riktige veien.»

Mediedekning
Nyhetsdekningen av volden, spesielt av Muhammed Dura som ble drept i kryssild i Gaza, har skadet Israel. Men hun har ikke merket at støtten til Israel har minket blant [amerikanske] politikere, og heller ikke blant sine velgere.

Hun mener at Israel trenger å arbeide for å få fram sin side av virkeligheten, særlig på verdensomspennende TV-kanaler som CNN og BBC. Deres reportasjer har hellet mot palestinerne, tror hun.
«Jeg tror at palestinerne har gjort en god jobb med å vise sin side av saken,» sier hun. «Dere må få israelere som er dyktige å snakke fram på TV.»

Hun er ikke redd for å reise til Israel, selv om det amerikanske UD har advart. Hun roser israelernes utholdenhet. Til tross for alt som skjer, går livet normalt. Landet virker. Også på børsen går det bra. Det er viktig å dra hjem og fortelle det.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart