Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

januar 22, 2001

CIA: Fortsatt konflikt om 15 år

Den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA har utgitt en studie med tittelen Global Trends 2015, hvor man forsøker å antyde noe om hvordan man venter at verden vil se ut om 15 år.

«Bomb Syria!»

Mange britiske dokumenter blir frigitt etter 30 år. Nylig fikk interesserte adgang til en del dokumenter om det som skjedde i Midtøsten i og like etter september 1970. Det er den måneden som i palestinsk historie er kalt for Svart September.

Kong Herodes

I året 37 f. Kr. erobret kong Herodes Jerusalem.

Clintons tanker

7.1 holdt Bill Clinton en stor tale ved en middag organisert av Israel Policy Forum, en amerikansk organisasjon som støtter fredsprosessen og amerikanske interesser i Midtøsten. I talen trakk Clinton opp sine hovedretningslinjer som han ser som avgjørende for en varig fred i området.

En Kennedy i Israel

For oss som etter hvert har levd noen år, har Kennedy-navnet en spesiell klang. Selv om vi etter hvert er blitt kjent med negative sider

God økonomi

På mange felter var år 2000 et negativt år for Israel, med mange skuffelser. Men økonomisk har det vært et bemerkelsesverdig godt år. På mange felter er Israels økonomi noe som mange fullt utviklede land kan misunne det.

Iver for Tempelfjellet

Denne artikkelen inneholder, fritt gjengitt, hovedpunkter i en bokomtale i Jerusalem Post. Omtalen er skrevet Jack Riemer, den omtalte boken av Gershom Gorenberg. Den er skrevet før de siste opptøyene, og handler bl. a. om hvor viktig Tempelfjellet er for jøder, kristne og muslimer.

«Jeg tok feil»

Før 1990 var Jerusalem Post en gjennomført venstreorientert avis. Da kom det en ny eier som hadde andre holdninger. Det førte til at redaktøren og en god del av staben i Jerusalem Postsa opp og startet sitt eget organ, Jerusalem Report, som skulle ha hjertet til venstre. Dette bladet kommer ut på engelsk hver 14. dag som magasin, og blir sitert rett som det er i Midtøsten i fokus.

Vold mot kvinner

WIZO (kvinnenes internasjonale zionist-bevegelse) har en krisetelefon for familievold. Den har offentliggjort sin statistikk for år 2000. Den viser at 5.200 kvinner har ringt krisetelefonen.

«Jerusalem beleiret»

I begynnelsen av januar sa Likuds statsministerkandidat, Ariel Sharon, at for 52 år siden kjempet israelerne for å åpne veien til et Jerusalem som var

Det er ikke flere saker å vise
0

Your Cart