«Bomb Syria!»

Mange britiske dokumenter blir frigitt etter 30 år. Nylig fikk interesserte adgang til en del dokumenter om det som skjedde i Midtøsten i og like etter september 1970. Det er den måneden som i palestinsk historie er kalt for Svart September.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Terror
Folkefronten for frigjøring av Palestina var en av organisasjonene i PLO, som var en såkalt «paraply-organisasjon». 6.9.1970 kapret Folkefronten fem fly. Fire av dem ble flydd til en flyplass i Jordan med sine passasjerer. Det fremte flyet var et El Al-fly (israelsk). Det ble forsøkt kapret da flyet nettopp hadde forlatt Amsterdam. Men sikkerhetsfolkene om bord fikk forhindret kapringen. De to kaprerne ble overmannet, og flyet landet i London. Den ene kapreren, Patrick Arguello fra Nicaragua, ble drept. Den andre, Leila Khaled, ble arrestert av britisk politi. Hun hadde også kapret et fly i 1969.
Flyene i Jordan ble sprengt på bakken (uten mennesker i) for åpne kameraer. Passasjerene ble tatt som gisler.

Opprør

Dette førte til at palestinerne i Jordan gjorde opprør mot kong Hussein. Det ble full borgerkrig, og i noen dager var situasjonen uklar. Det ble en meget blodig krig. Syrerne sendte tropper inn i Jordan for å støtte palestinerne.

Britene var oppfattet som kong Husseins nærmeste allierte. Men de ville ikke hjelpe kongen. Det skinner gjennom i dokumentene at de trodde at kong Husseins hashemittiske trone stod for fall.

Statsminister Edward Heath tvilte på at britene kunne få noen fordeler av å forlenge, trolig bare en for kort tid, det stadig mer utsatte regimet til kong Hussein. Det var altså i 1970.

Under samtalene med den britiske ambassadøren sa kong Hussein at Muammar Ghaddafi (diktator i Libya) var «en galning» (nutcase) og Arafat en «kriminell».

Det kanskje mest oppsiktsvekkende er at kong Hussein bad Storbritannia om å få Israel (som offisielt var erkefienden) til å bombe Syria! – Britene sendte bønnen videre til USA, men nektet å gi den til Israel.

Det er imidlertid kjent fra andre kilder at selv om Israel riktignok ikke grep inn militært, kom landet med en sterk trussel mot Syria. Det førte til at syrerne trakk seg ut av Jordan igjen. Dette er en av flere ganger da Israel direkte reddet kong Husseins trone og liv. Om det var amerikanerne som formidlet bønnen videre til Israel, eller om kong Hussein brukte andre kanaler, er ikke kjent.

Da syrerne trakk seg ut, fikk kong Husseins lojale tropper etter hvert full kontroll. De palestinske soldatene, ledet av Yasser Arafat, ble drevet ut av Jordan og til Libanon. Med det begynte Libanons problemer for alvor. Men det er en annen historie.

Gisseldrama
Britene satt dermed med en flykaprer fra El Al-flyet. Vest-Tyskland og Sveits hadde kaprere fra andre anledninger. Palestinerne forlangte disse kaprerne frigitt før de ville frigi passasjerene fra de fire kaprede flyene.

Etter mindre enn tre dager sa statsminister Heath til sin regjering at han ville gå med på å sette Leila Khaled fri. I et brev Khaled sendte til sin mor, fortalte hun at hun ble behandlet «som om jeg var en offisiell statsgjest». «Det eneste som jeg er lei og såret for, er at jeg nå ikke bærer våpen og ikke tar del i mitt folks kamp,» skrev flykapreren. – Leila Khaled bor nå i Amman. Hun er medlem av det palestinske parlamentet.

Amerikanerne ble sinte fordi britene så lett slapp Khaled fri. Men britene sa at det ville bli bråk hjemme hvis det skulle skje gislene noe.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart