Etterretning

Israelerne har lettere adgang til etterretning om terror enn tidligere. Det kan virke overraskende, så fiendtlig som atmosfæren er.

Men tidligere ble det meste av terroren drevet av Hamas og andre sterkt islamske grupper som er vanskelige å infiltrere. Nå blir det meste av volden drevet av Tanzim og andre grupper som er langt mer åpne. Det er lettere for israelerne å finne ut av dem.

Nylig ble noen «medløpere» henrettet av det palestinske styret. Det kan gjøre det vanskeligere for Israel. De skulle ha fortalt israelerne hvor ledere for volden oppholder seg, slik at israelerne kunne drepe dem. Israel kjører nå åpent en kampanje hvor de som står bak drap, selv blir drept som fiender. Det pågår en krig, og da er det rimelig at de som står bak den, får smake sin egen medisin.

I praksis har palestinske sikkerhetsfolk gått med på å lukke øynene for en del av israelernes aktivitet for å hindre terror. Israelere opererer til en viss grad i det palestinske området. Hva israelerne gir i bytte for dette, kan man spekulere på.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart