Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

januar 26, 2001

Liten krigsfare

I begynnelsen av januar ble den israelske militære øverstkommanderende, Shaul Mofaz, spurt om krigsfaren. Han sa at Israel ikke har registrert noen krigsforberedelser i noe arabisk land.

Ingen tilknytning

Slik president Clintons forslag stod ved årsskiftet, skulle palestinerne ha full suverenitet over Tempelplassen, mens jødene skulle ha kontroll over Vestmuren («Klagemuren»), som ligger umiddelbart nedenfor.

Hykleri og «overdreven vold»

Soldater i pansrede bulldosere ble plutselig angrepet av væpnede menn. En stor flokk sivile sluttet seg til angrepet, og dermed fikk angriperne dekning. Soldatene bad om hjelp. Snart kom Cobra-helikoptre og skjøt salver med anti-tank-raketter og 20-mm kanoner rett inn i folkemassen. På få minutter var nesten 100 drept, de fleste sivile.

Sykdom fra 1243

Jøder fra Bukhara i Uzbekistan har lenge hatt overhyppighet av en spesiell muskelsykdom: Sykdommen skyldes en mutasjon (forandring i arvestoffet). Man får som regel sykdommen

Moses Maimonides

Moses Maimonides regnes som en av de største rabbinerne i jødisk historie. Han døde i året 1204, 69 år gammel. Han ble født i Cordoba i Spania, som den gangen var styrt av muslimer, og hvor jødene hadde en fremtredende rolle som en slags bobryggere mellom muslimer og kristne.

«Hellig rett til å vende tilbake»

Det følgende er en fri gjengivelse av en artikkel fra Jerusalem Post av Joseph Farah. Han bruker From Time Immemorial av Joan Peters som kilde for mange av sine opplysninger.

Gassmaske

Når israelske foreldre drar hjem fra sykehuset med sin nyfødte baby, får de med seg et lite telt. Det skal beskytte den ille mot kjemiske angrep (gass). Alle barn og voksne får gassmasker, og det blir jevnlig fornyet.

«Utviklingsbyer»

Riksrevisjonen i Israel har utgitt en rapport om de såkalte «utviklingsbyene». Ordet blir betraktet som en vits i Israel: «Utviklingsbyene» er de byene hvor det nesten ikke har vært noen utvikling.

Ledighet

Ledigheten i Israel var i november på 221.000 personer. Det er 9 %, og er en liten stigning fra måneden før. Det er det høyeste tallet siden september 1999.

Koalisjonsøkonomi

Israel er etter hvert kommet i et uheldig selskap, med land som Italia, Tyrkia, Thailand og India. Disse landene (og andre) har det til felles at det er ustabile regjeringer, med koalisjons-krangler, regjeringskriser og stadige nyvalg. Dette fører gjerne også til økonomiske problemer, i form av underskudd og handlingslammelse som hindrer nødvendige reformer.

Det er ikke flere saker å vise
0

Your Cart