Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Sykdom fra 1243

Jøder fra Bukhara i Uzbekistan har lenge hatt overhyppighet av en spesiell muskelsykdom: Sykdommen skyldes en mutasjon (forandring i arvestoffet). Man får som regel sykdommen i 50-årene. Etter som den utvikler seg, kan det bli vanskeligere og vanskeligere å spise. Noen er blitt kvalt fordi maten går ned luftrøret i stedet for spiserøret.

Den første personen man kjenner med sykdommen, og da kanskje den som hadde mutasjonen, fikk den i 1243. Sykdommen er arvelig, og det nye genet er dominant, slik at det er nok at en av foreldrene har genet. Sykdommen finnes i dag hos en av 700 jøder. I tillegg finnes den hos en av 1.000 fransk-kanadiere. De må skrive seg fra en annen mutasjon, for alle som har sykdommen der, stammer fra tre søstre som kom til Quebec i 1648, og sykdommen er noe forskjellig.

Sykdommen er uhelbredelig. Men nå kan en enkel blodprøve gi diagnosen, slik at pasientene kan slippe å bli testet for andre sykdommer med lignende symptomer. Det er også funnet metoder for lindring av symptomene.

Jødene i Bukhara, som ellers er muslimsk, var en veldefinert gruppe på 1500-tallet. På 1800-tallet kom en flyktningebølge fra Iran, hvor jødene ble forfulgt. I 1987 var det 85.000 jøder med bakgrunn i Bakhara. I dag bor de fleste av disse jødene i Israel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart