NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Jerusalem av is-utstillingen. (Skjermdump fra promoteringsvideo på YouTube.)
Jerusalem av is-utstillingen. (Skjermdump fra promoteringsvideo på YouTube.)

Jerusalem av is

Mye av snøen som falt i Jerusalem natt til fredag er allerede smeltet bort. Men nå får Israels hovedstad en egen vinterverden i et telt ved den gamle togstasjonen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

For mange ble nok snøen i Jerusalem liggende i skuffende kort tid. De kan trøste seg med å besøke en ny vinterverden –i form av isskulpturer av berømte steder, dyr og fantasiscener.

Eksperter i isskulpturer begynte arbeidet for over to uker siden. Det spesialbygde teltet, som holder en temperatur på minus ti grader måtte settes opp. Så begynte arbeidet med å få isen og alle materialene som har blitt brukt i de mange skulpturene inn i teltet. Deretter kunne de 35 isekspertene fra Kina begynne det møysommelige arbeidet med å skjære ut isen og sette opp installasjonene i teltet.

Det er første gang en slik iskunst-utstilling blir laget i Israel. I teltet, som er spesialimportert fra Belgia, vil det bli flere forskjellige motiv fra Jerusalem i is: Jaffa gaten, Gamlebyens murer, Davids tårn og Montefiores vindmølle har alle fått en miniversjon.

Man kan også besøke dyrenes verden, Noas ark. Barn og voksne kan glede seg over skulpturer av eventyr, fabler og barnebøker fra både Israel og hele verden. Figurer fra den israelske barneboken «Fem ballonger» har sammen med andre kjente fantasifigurer fra israelsk litteratur blitt skåret ut i is. Hans og Grete, Askepott og Snøhvit og de syv dvergene er blant de mange eventyrfigurene man nå har mulighet til å se i isversjon.

Spisestedet i tilknytning til utstillingen er også laget av is. De som vil har også anledning til å gå på skøyter.

Festivalen forventes å tiltrekke hundretusenvis av besøkende fra Israel og hele verden i løpet av åpningsperioden fra 6. mars til 30. april. De besøkende får utlevert varmt yttertøy ved inngangen, slik at de kan gå i ro og mak å nyte de fantastiske skulpturene.

Hvis du ikke har anledning til å dra dit selv – ta en titt på veien frem til ferdige isskulpturer i en sniktitt før festivalen åpner på mandag via YouTube. Ganske flott!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5Lagx7etO9k[/youtube]

 

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart