Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Jerusalem av is

Jerusalem av is-utstillingen. (Skjermdump fra promoteringsvideo på YouTube.)
Jerusalem av is-utstillingen. (Skjermdump fra promoteringsvideo på YouTube.)
Mye av snøen som falt i Jerusalem natt til fredag er allerede smeltet bort. Men nå får Israels hovedstad en egen vinterverden i et telt ved den gamle togstasjonen.

For mange ble nok snøen i Jerusalem liggende i skuffende kort tid. De kan trøste seg med å besøke en ny vinterverden –i form av isskulpturer av berømte steder, dyr og fantasiscener.

Eksperter i isskulpturer begynte arbeidet for over to uker siden. Det spesialbygde teltet, som holder en temperatur på minus ti grader måtte settes opp. Så begynte arbeidet med å få isen og alle materialene som har blitt brukt i de mange skulpturene inn i teltet. Deretter kunne de 35 isekspertene fra Kina begynne det møysommelige arbeidet med å skjære ut isen og sette opp installasjonene i teltet.

Det er første gang en slik iskunst-utstilling blir laget i Israel. I teltet, som er spesialimportert fra Belgia, vil det bli flere forskjellige motiv fra Jerusalem i is: Jaffa gaten, Gamlebyens murer, Davids tårn og Montefiores vindmølle har alle fått en miniversjon.

Man kan også besøke dyrenes verden, Noas ark. Barn og voksne kan glede seg over skulpturer av eventyr, fabler og barnebøker fra både Israel og hele verden. Figurer fra den israelske barneboken «Fem ballonger» har sammen med andre kjente fantasifigurer fra israelsk litteratur blitt skåret ut i is. Hans og Grete, Askepott og Snøhvit og de syv dvergene er blant de mange eventyrfigurene man nå har mulighet til å se i isversjon.

Spisestedet i tilknytning til utstillingen er også laget av is. De som vil har også anledning til å gå på skøyter.

Festivalen forventes å tiltrekke hundretusenvis av besøkende fra Israel og hele verden i løpet av åpningsperioden fra 6. mars til 30. april. De besøkende får utlevert varmt yttertøy ved inngangen, slik at de kan gå i ro og mak å nyte de fantastiske skulpturene.

Hvis du ikke har anledning til å dra dit selv – ta en titt på veien frem til ferdige isskulpturer i en sniktitt før festivalen åpner på mandag via YouTube. Ganske flott!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5Lagx7etO9k[/youtube]

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart