Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Baku tilbyr Israel hjelp ved angrep på Irans atomprogram

Ilham Aliyev, presidenten i Aserbajdsjan, har gitt Israel grønt lys til å angripe Irans atominstallasjoner fra flybaser i eget land. (Foto: Christof Sonderegger, swiss-image.ch)Ilham Aliyev, presidenten i Aserbajdsjan, har gitt Israel grønt lys til å angripe Irans atominstallasjoner fra flybaser i eget land. (Foto: Christof Sonderegger, swiss-image.ch)
Ilham Aliyev, presidenten i Aserbajdsjan, har gitt Israel grønt lys til å angripe Irans atominstallasjoner fra flybaser i eget land. (Foto: Christof Sonderegger, swiss-image.ch)
Israel har fått lov til å bruke militære flyplasser i Aserbajdsjan, dersom de velger å gå til krig mot Irans atomprogram, sier amerikanske kilder.

– Israelerne har kjøpt en flyplass, og flyplassen heter Aserbajdsjan, påstår en kilde i Obama-administrasjonen overfor Foreign Policy. Amerikanerne skal være misfornøyd med at Israel har fått tilgang til å bruke sentralasiaternes militære flyplasser, dersom de skulle gå til angrep på Irans atominstallasjoner.

USA mener Israels avtale med Aserbajdsjan øker faren for at et angrep mot Iran faktisk kan finne sted. Det gjør det også vanskeligere for Washington å bygge ned spenningene mellom Teheran og Jerusalem.

Forholdet mellom Israel og den muslimske staten er solid, og handelen mellom landene har økt betraktelig siden 1990-tallet.  Tidligere i mars arresterte myndighetene i Aserbajdsjan 22 personer, mistenkt for å planlegge terrorangrep mot amerikanske og israelske mål i landet. De mistenkte ble den gang koblet til Teherans revolusjonsgarde.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart