Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Internasjonale aktivister strømmer til Libanon

Fra innflygingen til Beirut, hovedstaden i Libanon. (Illustrasjonsfoto: Andrea Gotico, flickr.com)
Fra innflygingen til Beirut, hovedstaden i Libanon. (Illustrasjonsfoto: Andrea Gotico, flickr.com)
Libanesiske aktivister sier titalls delegasjoner med internasjonale aktivister har landet på flyplassene i Beirut og Tripoli. Aktivistene skal delta i “Marsj til Jerusalem" mot grensen til Israel fredag.

Det planlegges demonstrasjoner mot Israel over hele verden i forbindelse med Landdagen fredag 30. mars. Den kanskje største utfordringen for israelske sikkerhetsstyrker, vil komme dersom et stort antall aktivister prøver å ta seg gjennom grensegjerdet til Libanon med vold.

Avisen Ha’aretz forteller at det er stor uenighet innad blant arrangørene av «Marsj til Jerusalem», palestinere på Vestbredden og de arabiske nabolandene på den ene siden, og aktivister som identifiserer seg med Iran, Syria og Hizbollah på den andre. Noen av arrangørene prøver å avgrense demonstrasjonsbudskapet og unngå en konfrontasjon med israelske sikkerhetsstyrker.

 

Libanons hær har detaljert plan for demonstrasjonsmarsjen

Den libanesiske hæren og sikkerhetsmyndigheter skal ha forberedt en detaljert plan og rute for fredagens demonstrasjon. Demonstrasjonen kommer til å skje i full koordinasjon med libanesiske sikkerhetsstyrker. Det indikeres fra Libanon også at Beaufort fort kommer til å være sluttsted for alle demonstrasjonsaktiviteter. Ruinen er et symbol på palestinsk og libanesisk motstand mot Israel.

 

Redd for voldelige aktivister

På tirsdag uttrykte arrangørene av de internasjonale demonstrasjonsmarsjene bekymring for at demonstrasjonene kommer til å bli voldelige på grunn av aktivister fra utlandet.

En delegasjon av pro-palestinske aktivister fra Øst-Asia og noen arabiske land har besøkt Iran og møtt med en av ayatollah Ali Khameneis rådgivere. Iran lovet å støtte protestene. De opprinnelige arrangørene skal ha vært skeptiske til Irans støtte, fordi de ønsket å være uavhengige.

De sier de er bekymret for at aktivister fra andre steder kommer til å ta over demonstrasjonene og prøve å skape konfrontasjoner ved Israels grenser mot Libanon og Syria. De er også urolige for at disse aktivistene kommer til å komme med budskap som de opprinnelige arrangørene ikke er enige i.

De opprinnelige arrangørene sier at deres plan egentlig var rolige demonstrasjoner i områder på Vestbredden som er styrt av de palestinske selvstyremyndighetene, i Jerusalemsområdet, Jordan, og flere steder i Europa, spesielt foran israelske ambassader, forteller Ha’aretz.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart