Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Vandaler på ferde i Yad Vashem og Shuafat

"Hitler, takk for Holocaust," er skrevet som graffiti på Yad Vashem, Holocaust-museet i Jerusalem. (Foto: Ohad Zwigenberg, ynetnews.com)
"Hitler, takk for Holocaust," er skrevet som graffiti på Yad Vashem, Holocaust-museet i Jerusalem. (Foto: Ohad Zwigenberg, ynetnews.com)
Vandaler sprayet graffiti med sterke slagord mot Israel og zionisme på Holocaust-museet natt til mandag. Samme natt ble syv kjøretøy i flyktningleiren Shuafat i Øst-Jerusalem punktert i et «prislapp-angrep».

Syv kjøretøy i Shuafat fikk sine dekk punktert til mandag, melder Jerusalem Post. Det blir antatt at høyreekstreme aktivister står bak, siden «Ulpana» var spraymalt på en av de vandaliserte bilene. I forrige uke ble det klart at fem bygninger som er satt opp på privateid palestinsk land i Ulpana må evakueres.

Et lignende angrep ble gjennomført i Neveh Shalom fredag. Her ble 14 biler punktert og det ble spraymalt anti-arabiske slagord på en barneskole, andre offentlige bygg og tre biler.

Begge angrepene blir tolket som såkalte «prislapp-angrep», aksjoner gjennomført av høyreekstreme aktivister for å skremme myndighetene fra å gripe inn mot bosetninger eller spre frykt i den palestinske befolkningen.

 

Anti-zionister ved Yad Vashem

Hvem som står bak vandaliseringen på Yad Vashem natt til mandag er foreløpig mer uklart. Det anti-zionistiske innholdet kan tyde på at andre gjerningsmenn står bak.

Da ansatte på Holocaust-museet kom på jobb mandag morgen, fant de slagord som «Hitler, takk for Holocaust» og «Dersom Hitler ikke eksisterte måtte zionistene ha oppfunnet ham» malt med graffiti på veggene. «Israel er det sekulære Auschwitz til de sefardiske jødene» og «Jøder, våkne opp – det zionistiske regimet er farlig» var blant de andre budskapene.

– Jeg er opprørt av disse hathandlinger mot staten og zionismen. Dette har krysset en rød linje, sier Avner Shalev, leder for Yad Vashem, til Yedioth Aharonoth.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart