Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Frykter Libanon vil stanse vanntilførselen

Dersom Libanon har samme mål som de har hatt tidligere i historien, kan dette stykket av Hatzbani-elven i Nord-Israel snart være uttørket. (Foto: flickr.com)
Dersom Libanon har samme mål som de har hatt tidligere i historien, kan dette stykket av Hatzbani-elven i Nord-Israel snart være uttørket. (Foto: flickr.com)
IDF har begynt å forberede seg på en situasjon der Libanon vil komme til å avlede vannet i Hatzbani-elven.

En slik vannavledning rettferdiggjør å gå til krig, etter Israels mening, siden det vil frata landet en viktig ferskvannsressurs. 25 prosent av vannstrømmen i Jordan-elven kommer her fra.

Tilbake i 1964, og flere påfølgende år, angrep Israel både Syria og Libanon ved en rekke anledninger, siden de to landene ønsket å avlede elvene Hatzabni og Banyas bort fra israelerne. I israelske historiebøker kalles denne konflikten for «vannkrigen». I 2001 truet også Israel Libanon en rekke ganger, da de ønsket å føre elven i rør for å avlede den.

Har advart UNIFIL
Det er byggingen av et libanesisk turistsenter nær grensen til Israel som har fått IDF til å sperre opp øynene. De frykter at Libanon igjen ønsker å finne en løsning som gjør at de nekter Israel tilgang på den ferskvannskilden som Hatzbani utgjør.

– Det har vår fulle oppmerksomhet og vi følger nøye med på hva som skjer der. Våre bekymringer er både at vannet kan bli avledet og at turistsenteret kan bli brukt som et dekke for å angripe Israel, sier en offisér til Jerusalem Post.

Jerusalem har tatt opp sine bekymringer med de fredsbevarende UNIFIL-styrkene i Libanon og vil også løfte fram temaet i et snarlig møte mellom UNIFIL-, IDF-, og libanesiske hærledere.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart