Kultur- og idrettsminister Limor Livnat fordømmer angrepene på kontorlokalene og treningsbanen til Beitar Jerusalem. (Foto: Den britiske ambassade i Tel Aviv)
Kultur- og idrettsminister Limor Livnat fordømmer angrepene på kontorlokalene og treningsbanen til Beitar Jerusalem. (Foto: Den britiske ambassade i Tel Aviv)

Pøbler vandaliserte treningsbanen til Beitar Jerusalem

Politiet i Jerusalem etterforsker hendelsen som et kriminelt angrep mot den israelske fotballklubbens eiendom. Det er trolig noen av klubbens egne ekstreme tilhengere som står bak. Sportsminister Limor Livant (bildet) fordømmer angrepet.

Beitar Jerusalem har nylig blitt straffet med å spille fem kamper for tomme tribuner, på grunn av rasistisk hets fra deler av hjemmepublikummet i hovedstaden. En Hooligans-gruppe er svært frustrert over at ledelsen har valgt å gi kontrakt til to muslimske spillere fra Tsjekkia. Deler av fansen legger stor vekt på «det rene jødiske» og har i årevis hetset ikke-jødiske spillere på motstanderlagene.

Situasjonen er så ille at FIFA og UEFA begge vurderer å tvangsnedlegge hele fotballklubben, dersom de ikke får gjort noe med problemet. Det siste Beitar-spillerne hadde ønsket seg nå, var nok vandalisering av treningsanlegget i JerusalemKlubbens kontorlokaler skal ha blitt helt ødelagt, mens trofeer, medaljer og historiske artikler er brent. En oppgitt pressemelding fra ledelsen ble publisert fredag.

– Angriperne krysser en rød linje når det gjelder saker som har med vold og rasisme, som vi sliter med. Menneskene som har forårsaket disse avskyelige handlingene har påført uopprettelig skade på de minneverdige gjenstandene fra Beitars historie, skriver kluben.

Kultur- og idrettsminister Limor Livnat fordømte angrepene fredag og kalte dem «farlige og voldelige». Til helgen vil hun være til stede på de tomme tribunene på Teddy Stadium, for å vise sin støtte til klubbens ledergruppe og den vanskelige situasjonen de sliter med.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart