Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tyrkia vil samarbeide på energimarkedet

Tyrkias energiminister Taner Yildiz er interessert i et energisamarbeid med Israel. (Foto: Norbert Schiller, WEF)
Tyrkias energiminister Taner Yildiz er interessert i et energisamarbeid med Israel. (Foto: Norbert Schiller, WEF)
Neste uke møtes representanter fra Tyrkia og Israel for å drøfte Mavi Marmara-kompensasjon. Ankara ønsker nå å samarbeide på energimarkedet, indikererer energiminister Taner Yildiz.

Det er tydelig at Ankara har dempet sine harde uttalelser mot Israel, etter at statsminister Benjamin Netanyahu beklaget dødsfallene til de ni tyrkiske statsborgerne ombord i Mavi Marmara-båten i mai 2010.

Tyrkias energiminister Taner Yildiz sa tirsdag at landet må innse at den israelske beklagelsen «er en politisk sak», opplyser Jerusalem Post. En uttalelse som kan bety at tyrkerne kan være rede til å kompromisse til uken, da de skal forhandle med israelerne om kompensasjon til de etterlatte og ytterligere lemping av Gaza-blokaden. Tyrkerne skal blant annet være villige til å legge død sine planer om å rettsforfølge de personene som ledet eller deltok i aksjonen, straks israelske myndigheter har betalt erstatning. Israels statsminister Benjamin Netanyahu har sagt at han ønsker å utbetale kompensasjonene raskt, for å «løse saken så raskt som mulig».

Yildriz sa også at et energisamarbeid mellom de to vanligvis så gode vennestatene i Midtøsten, kan bli resultatet av den normaliseringsprosessen som Netanyahu nå har satt igang.

– Bakgrunnen for beklagelsen var ikke [muligheten for felles] energiprosjekter. Men resultatet av den kan bli energiprosjekter. Innenfor normaliseringsprosessen, etter at Israel har stått til ansvar overfor oss, kan ideen om å transportere israelsk gass gjennom Tyrkia komme på banen, tror han.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart