Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Å stenge Tempelplassen er «krigserklæring»

Fatah-leder og PA-president Mahmoud Abbas og Hamas-leder Ismail Haniyeh proklamerer at de vil gå i regjering sammen. (Foto: Skjermdump fra Press TV.)
Fatah-leder og PA-president Mahmoud Abbas og Hamas-leder Ismail Haniyeh proklamerer at de vil gå i regjering sammen. (Foto: Skjermdump fra Press TV.)
Israelsk politi valgte torsdag morgen å stenge Tempelplassen i frykt for ny vold etter attentatforsøket på Yehud Glick. PA-president Mahmoud Abbas mener stengingen er en "krigserklæring".

– Denne farlige israelske eskaleringen er en krigserklæring mot det palestinske folk og deres hellgie steder og  på den arabiske og islamske nasjon, sier talsmann Nabil Abu Rudeina på vegne av PA-president Mahmoud Abbas.

Onsdag kveld ble Abbas intervjuet av Kanal 10 i Israel.

– Vi ønsker ikke en intifada. Vi oppmuntrer ikke til en intifada, sa Abbas. Han hevdet det er israelske medier og mange israelske ledere som oppvigler til en tredje intifada.

Det er ikke bare muslimer som blir hindret fra å gå inn på Tempelplassen i dag. Knesset-representant Moshe Feiglin ble stanset. Han mener det gir belønning til terrorisme når jøder blir nektet å besøke plassen.

– Attentatmannen har nådd sitt mål. Det er ingen jøder på Tempelplassen, sier Feiglin til Yedioth Aharonoth. Feiglin sier de hadde planer om å gå til Tempelplassen allerede før varselet om stengning ble gitt.

Ifølge Ha’aretz er det første gang Tempelplassen blir helt avstengt siden september 2000, etter at daværende Likud-leder Ariel Sharon besøkte plassen.

Beredskapen i Jerusalem er på svært høyt nivå etter attentatforsøket på Yehuda Glick i går kveld. Innenriksminister Yitzhak Aharonovich sier hundrevis av politimenn er sendt inn som forsterkninger til Jerusalem i løpet av morgentimene, som en hevning av en beredskap som allerede var høy etter terrorangrepet som i forrige uke drepte to personer.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart