Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Å stenge Tempelplassen er «krigserklæring»

Fatah-leder og PA-president Mahmoud Abbas og Hamas-leder Ismail Haniyeh proklamerer at de vil gå i regjering sammen. (Foto: Skjermdump fra Press TV.)
Fatah-leder og PA-president Mahmoud Abbas og Hamas-leder Ismail Haniyeh proklamerer at de vil gå i regjering sammen. (Foto: Skjermdump fra Press TV.)
Israelsk politi valgte torsdag morgen å stenge Tempelplassen i frykt for ny vold etter attentatforsøket på Yehud Glick. PA-president Mahmoud Abbas mener stengingen er en "krigserklæring".

– Denne farlige israelske eskaleringen er en krigserklæring mot det palestinske folk og deres hellgie steder og  på den arabiske og islamske nasjon, sier talsmann Nabil Abu Rudeina på vegne av PA-president Mahmoud Abbas.

Onsdag kveld ble Abbas intervjuet av Kanal 10 i Israel.

– Vi ønsker ikke en intifada. Vi oppmuntrer ikke til en intifada, sa Abbas. Han hevdet det er israelske medier og mange israelske ledere som oppvigler til en tredje intifada.

Det er ikke bare muslimer som blir hindret fra å gå inn på Tempelplassen i dag. Knesset-representant Moshe Feiglin ble stanset. Han mener det gir belønning til terrorisme når jøder blir nektet å besøke plassen.

– Attentatmannen har nådd sitt mål. Det er ingen jøder på Tempelplassen, sier Feiglin til Yedioth Aharonoth. Feiglin sier de hadde planer om å gå til Tempelplassen allerede før varselet om stengning ble gitt.

Ifølge Ha’aretz er det første gang Tempelplassen blir helt avstengt siden september 2000, etter at daværende Likud-leder Ariel Sharon besøkte plassen.

Beredskapen i Jerusalem er på svært høyt nivå etter attentatforsøket på Yehuda Glick i går kveld. Innenriksminister Yitzhak Aharonovich sier hundrevis av politimenn er sendt inn som forsterkninger til Jerusalem i løpet av morgentimene, som en hevning av en beredskap som allerede var høy etter terrorangrepet som i forrige uke drepte to personer.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart