Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

I dag gikk Olmert i fengsel

Tidligere statsminister Ehud Olmert ankom fengselet i Ramle mandag 15. februar i fjor for å sone en straff på 18 måneder for korrupsjon. (Foto: Flash90)
Tidligere statsminister Ehud Olmert ankom fengselet i Ramle mandag 15. februar i fjor for å sone en straff på 18 måneder for korrupsjon. (Foto: Flash90)
Tidligere statsminister Ehud Olmert startet mandag soningen av 18 måneders fengselsstraff for korrupsjon.

Ehud Olmert er den første tidligere israelske statsministeren som soner fengselsstraff. Mandag morgen ankom han Ma’asiyahu fengsel i Ramle i Sentral-Israel, ifølge Jerusalem Post.

En stor folkemengde hadde samlet seg utenfor inngangen til fengselet en time før Olmerts beregnede ankomst. Etter at bilen hans ankom, gikk Olmert raskt inn til resepsjonen i fengselsbygningen. Han var bare synlig for pressen og folkemengden i noen sekunder. Noen timer tidligere publiserte Olmert en video der han bedyrer sin uskyld og hevder han er feilaktig dømt.

– På dette tidspunktet er det viktig for meg å si enda en gang at jeg er uskyldig i anklagene om at jeg tok imot bestikkelser, sier han i videoen.

I videobudskapet går han langt i å antyde at han er blitt offer for forfølgelse fra krefter som var ivrige etter å fjerne ham fra politikken.

I 2014 ble Ehud Olmert funnet skyldig i korrupsjon og idømt seks års fengsel av distriktsdomstolen i Tel Aviv. Han anket dommen til Høyesterett, som behandlet saken ferdig 28. desember 2015. Der ble han frifunnet på ett av punktene i den opprinnelige dommen, men den andre anklagen ble opprettholdt. Olmert ble dømt for å ha tatt imot bestikkelser i forbindelse med godkjenning av byggeprosjekter, først mens han var ordfører i Jerusalem og så mens han var industri- og handelsminister i regjeringen. Fengselsstraffen ble forkortet fra seks år til 18 måneder.

Ehud Olmert er 70 år gammel. Han var politiker for Likud fra 1973 til 2006 og deretter for Kadima. Fra 1993 til 2003 var han ordfører i Jerusalem. I 2003 ble han valgt inn i Knesset og utnevnt til regjeringsmedlem. Han har hatt flere ministerposter. Fra 2006 til 2009 var han statsminister.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart