Tidligere statsminister Ehud Olmert ankom fengselet i Ramle mandag 15. februar i fjor for å sone en straff på 18 måneder for korrupsjon. (Foto: Flash90)
Tidligere statsminister Ehud Olmert ankom fengselet i Ramle mandag 15. februar i fjor for å sone en straff på 18 måneder for korrupsjon. (Foto: Flash90)

I dag gikk Olmert i fengsel

Tidligere statsminister Ehud Olmert startet mandag soningen av 18 måneders fengselsstraff for korrupsjon.

Ehud Olmert er den første tidligere israelske statsministeren som soner fengselsstraff. Mandag morgen ankom han Ma’asiyahu fengsel i Ramle i Sentral-Israel, ifølge Jerusalem Post.

En stor folkemengde hadde samlet seg utenfor inngangen til fengselet en time før Olmerts beregnede ankomst. Etter at bilen hans ankom, gikk Olmert raskt inn til resepsjonen i fengselsbygningen. Han var bare synlig for pressen og folkemengden i noen sekunder. Noen timer tidligere publiserte Olmert en video der han bedyrer sin uskyld og hevder han er feilaktig dømt.

– På dette tidspunktet er det viktig for meg å si enda en gang at jeg er uskyldig i anklagene om at jeg tok imot bestikkelser, sier han i videoen.

I videobudskapet går han langt i å antyde at han er blitt offer for forfølgelse fra krefter som var ivrige etter å fjerne ham fra politikken.

I 2014 ble Ehud Olmert funnet skyldig i korrupsjon og idømt seks års fengsel av distriktsdomstolen i Tel Aviv. Han anket dommen til Høyesterett, som behandlet saken ferdig 28. desember 2015. Der ble han frifunnet på ett av punktene i den opprinnelige dommen, men den andre anklagen ble opprettholdt. Olmert ble dømt for å ha tatt imot bestikkelser i forbindelse med godkjenning av byggeprosjekter, først mens han var ordfører i Jerusalem og så mens han var industri- og handelsminister i regjeringen. Fengselsstraffen ble forkortet fra seks år til 18 måneder.

Ehud Olmert er 70 år gammel. Han var politiker for Likud fra 1973 til 2006 og deretter for Kadima. Fra 1993 til 2003 var han ordfører i Jerusalem. I 2003 ble han valgt inn i Knesset og utnevnt til regjeringsmedlem. Han har hatt flere ministerposter. Fra 2006 til 2009 var han statsminister.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart