Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

FNs generalforsamling brukte en hel dag til angrep mot Israel

Fra åpningen av FNs generalforsamling 2015. (Illustrasjonsfoto: FN)
Fra åpningen av FNs generalforsamling 2015. (Illustrasjonsfoto: FN)
FNs generalforsamling vedtok seks resolusjoner mot Israel på årsdagen for delingsresolusjonen i 1947.

29. november 1947 vedtok FNs generalforsamling en plan som gikk ut på å dele det britiske mandatområdet i Palestina i en jødisk og en arabisk stat. Den ble vedtatt med 33 stemmer for og 13 stemmer mot, mens 10 land avstod fra å stemme.

Resolusjonen, som formelt heter «FNs generalforsamlings resolusjon 181», ble aldri implementert fordi araberlandene avviste den.

Et halvt år etter vedtaket, nærmere bestemt 14. mai 1948, trakk britene seg ut av området Palestina. Samme dag erklærte lederen for det jødiske samfunnet, David Ben Gurion, opprettelsen av den jødiske staten Israel.

2. desember 1977 vedtok FNs generalforsamling at datoen 29. november skulle bli en årlig internasjonal dag for solidaritet med det palestinske folk.

I går, tirsdag 29. november, ble dagen markert i FNs generalforsamling. På et møte arrangert av UN’s Committee on the Exercise of the Inalienable Rights of the Palestinian People (CEIRPP), valgte presidenten i FNs generalforsamling Peter Thomson fra Fiji, å ikle seg et såkalt «Palestina-skjerf» da han talte til forsamlingen.

Det fikk Israels FN-ambassadør Danny Danon til å reagere kraftig.

– Det er uakseptabelt at presidenten for FNs generalforsamling, som har en stilling som symboliserer nøytralitet og høytidelighet, velger å pakke seg inn i et palestinsk flagg, og delta på et arrangement som kun har til hensikt å angripe og sverte staten Israel. Dette er et levende og utvetydig bevis på FNs ensidighet mot Israel og svertingen som pågår mot oss i FN, sa Danon.

– Det er beklagelig at mens Israel feirer FNs vedtak som førte til vår uavhengighet, velger FN å markere den såkalte palestinske «Nakba» (katastrofe). Palestinerne fortsetter med å avvise direkte samtaler med Israel gjennom FN, mens FN fortsetter med å finansiere organer som motiveres av trangsynte politiske interesser som kun forlenger konflikten, fortsatte Danon.

UNGA pres wears PLO flag as body condemns Israel 6x, uses Muslim name for Temple Mount, urges handing Golan to Assad https://t.co/cjSt0f2tUJ

FN-komiteen CEIRPP er kjent for anti-Israel og antisemittiske uttalelser. For ett år siden påsto representanter for komiteen at staten Israel utførte etnisk rensing av palestinere, og at den jødiske staten var skyldig i terrorbølgen. 

Danny Danon. (Foto: Jens Schott Knudsen, flickr)
Danny Danon. (Foto: Jens Schott Knudsen, flickr)

 

Senere på dagen talte Danon til generalforsamlingen i FN. Han kritiserte arrangementet. – Hvert år denne datoen holder denne forsamlingen den sammen kyniske Israel-kritiske festivalen, sa Danon. – Hvert år hører vi flere foredragsholdere som forvrenger historien og fremmer en totalt ensidig versjon. Danon viste fram forsiden av avisa New York Times fra 30. november 1947, med overskriften: «Forsamlingen stemmer for deling av Palestina, arabere forlater salen.»

– Dette er hele historien. Palestinerne avviser hvert eneste israelske forslag og plan, og svarer med bølger av terror og vold, forklarte ambassadøren.

FNs generalforsamling vedtok på tirsdag seks resolusjoner som er kritiske til Israel. Det inkluderer en resolusjon som tar for seg hellige steder i Jerusalem, hvor Tempelplassen blir nevnt kun ved det muslimske navnet.

En annen resolusjon angår tildelingen av ressurser og oppmuntrer FN-organer om å holde aktiviteter for å spre den palestinske versjonen av historien og for å fremme palestinske interesser.

Et tredje ensidig vedtak ber Israel om å trekke tilbake seg fra de «okkuperte områdene».

Ved et annet arrangement som også markerte solidaritetsdagen, uttalte FNs generalsekretær at det internasjonale samfunnet må vise at det er forpliktet til fredssamtaler mellom Israel og palestinerne.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart