Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Trump i TV-intervju: «For tidlig å snakke om flytting av ambassaden»

I et intervju med TV-kanalen Fox sier Trump at det er for tidlig å prate om flytting av USAs ambassade. (Foto: Skjermdump YouTube)
I et intervju med TV-kanalen Fox sier Trump at det er for tidlig å prate om flytting av USAs ambassade. (Foto: Skjermdump YouTube)
I et ferskt TV-intervju toner USAs president Donald Trump ned ambassadedebatten.

I et intervju med den amerikanske TV-kanalen Fox News sier USAs president, Donald Trump, at det er alt for tidlig å prate om flytting av USAs ambassade.

– Jeg har ikke lyst til å snakke om det ennå. Det er alt for tidlig, sier Trump på spørsmål om hvor han står i debatten rundt ambassadeflyttingen.

Under valgkampen var ikke Trump like nølende med å si at han vil flytte USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Da han talte til Israels venner i USA på AIPAC-konferansen i mars i fjor var budskapet krystallklart:

– Vi vil flytte den amerikanske ambassaden til det jødiske folkets evige hovedstad, Jerusalem, sa Trump den gang. Også flere ganger senere i valgkampen har Trump sagt at han vil flytte ambassaden, men etter at han kom til makten har retorikken blitt dempet. Tidigere i uken sa Trumps pressesjef Sean Spicer «at ingen avgjørelse var tatt» i ambassadespørsmålet.

I intervjuet, som ble sendt torsdag kveld amerikansk tid, snakker Trump også om at forholdet mellom USA og Israel har blitt bedre etter at han inntok Det hvite hus.

– Forholdet er reparert. Det tok fem minutter. Det ble reparert med en gang jeg tok telefonen og pratet med Netanyahu, sier Trump.

Han får også spørsmål om Obamas overføring av 1,8 milliarder kroner til palestinerne, bare timer før han forlot Det hvite hus. Trump-administrasjonen skal ha ha stanset overføringen, men presidenten vil ikke utdype ytterligere.

– Vi får se hva som kommer til å skje. Jeg har ikke lyst til å prate om det, sier Trump.

Her kan du se hele intervjuet. Israel-delen starter etter 26 minutter og 20 sekunder:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart