Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Obama-administrasjonen overførte 1,8 milliarder kroner til palestinske myndigheter før de forlot Det hvite hus

Mahmoud Abbas og Barack Obama møttes i Ramallah i mars 2013. (Foto: Pete Souza/Det hvite hus)
Mahmoud Abbas og Barack Obama møttes i Ramallah i mars 2013. (Foto: Pete Souza/Det hvite hus)
Den avgåtte presidenten trosset den republikanske opposisjonen, som hadde blokkert overføringen i den amerikanske kongressen.

Bare timer før administrasjonen til Barack Obama skulle overgi makten til Donald Trump skal de i stillhet ha overført 1,8 milliarder kroner til de palestinske selvstyremyndighetene. Dette var midler som i utgangspunktet hadde blitt stanset av den amerikanske kongressen, skriver avisen The Times of Israel.

Republikanske senatorer hadde fått overføringene for 2015 og 2016 fryst etter at palestinske myndigheter i 2014 søkte om om å bli tatt opp som medlemsstat i internasjonale organisasjoner. Republikanerne godtok ikke dette fordi palestinerne står fast på å avvise Israel som jødisk stat. Det er vanlig kutyme å respektere kongressens avgjørelse om å fryse midler, men siden pengene allerede var godkjent i budsjettene var ikke avgjørelsen om blokkering juridisk bindende.

Obama-administrasjonen hadde lenge presset på for å frigjøre midlene til de palestinske selvstyremyndighetene, som kom fra den føderale etaten «U.S. Agency for International Development (USAID)». Pengene er ment å gå til humanitær hjelp på Vestbredden og Gaza, til å støtte politiske og sikkerhetsmessige reformer, i tillegg til forberedelser for et godt styresett i en fremtidig palestinsk stat.

Avisen skriver at pengeoverføringen kommer til å provosere deler av den amerikanske kongressen, i tillegg til nyvalgte Donald Trump. Den nye amerikanske presidenten har lovet å være en sterk støttespiller for Israel, og har invitert statsminister Benjamin Netanyahu til å besøke ham i Washington i neste uke.

I palestinske selvstyremyndigheters budsjett for 2016 er om lag 1,1 milliarder kroner satt av til lønn for palestinere som er i, eller er blitt løslatt fra, israelsk fengsel. De aller fleste fangene er dømt for aktiviteter knyttet til terror.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart