Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Trump presses til å ikke anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad

I februar møttes Netanyahu og Trump i Det hvite hus. Neste uke møtes de i Israel. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
President Donald Trump og hans medarbeidere i møte med israelske politikere i Det hvite hus. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Intern maktkamp i Trump-administrasjonen om flytting av USAs ambassade til Jerusalem.

Neste uke reiser USAs president Donald Trump på statsbesøk til Israel. Da er det knyttet stor spenning til om Trump i løpet av besøket vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, eller annonsere at han vil flytte USAs ambassade dit. Ifølge CNN skal flere høytstående amerikanske tjenestemenn før besøket ha presset Trump til å ikke flytte ambassaden eller anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

Mens Trump ifølge rapporter enda ikke har bestemt seg for hva han vil gjøre, er en rekke erfarne tjenestemenn i utenriksdepartementet, forsvarsdepartementet og etterretningstjenestene svært skeptiske til Trumps løfter om å flytte ambassaden. Blant annet skal de ha advart om at de vil skade fredsprosessen og skape uro.

Samtidig skal flere av Trumps nærmeste rådgivere ha oppfordret ham til å følge opp valgløftene sine. Ifølge CNN er det en splittelse innad i Trump-administrasjonen om hvordan de skal løse de følelsesmessig ladede spørsmål knyttet til Jerusalem.

Trump ankommer Israel mandag 22. mai for et 26-timers besøk i Israel og i de palestinske selvstyreområdene. Siden turen ble annonsert har det vært intense spekulasjoner. Avisen Yedioth Ahronoth skrev i slutten av april at Trump kommer til å annonsere at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad under besøket.

Under valgkampen lovet Trump at han ville flytte USAs ambassade til Jerusalem hvis han kom til makten, men etter at han ble valgt til USAs 45. president har han ikke lenger vært like krystallklar. I forrige uke informerte Det hvite hus om at det foreløpig ikke er tatt noen avgjørelse om flytting av USAs ambassade til Jerusalem.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart