Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk avis: Trump vil anerkjenne hele Jerusalem som Israels hovedstad

Trump og Netanyahu møttes i Det hvite hus i februar. Nå skal Trump komme til Israel. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Trump og Netanyahu møttes i Det hvite hus i februar. Nå skal Trump møte Netanyahu i Israel. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Donald Trump kan komme med en sensasjonell nyhet på sitt aller første besøk til Israel.

USAs president Donald Trump kommer til å reverse mangeårig amerikansk politikk ved å anerkjenne hele Jerusalem som Israels hovedstad, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronoth i torsdagens papirutgave. Avisen skriver at kunngjøringen vil komme i forbindelse med Trumps aller første besøk til Israel, som er ventet å skje i slutten av mai. Times of Israel siterer Yedioth Ahronoth i sin nettutgave.

Men til tross for at Trump vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, vil han ifølge avisen ikke flytte USAs ambassade til Jerusalem som tidligere lovet. På sitt besøk til Israel vil Trump også uttrykke støtte til etableringen av en palestinsk stat side om side ved Israel, i et forsøk på å fremme et regionalt fredsinitiativ.

Siden Israel erklærte uavhengighet i 1948 har det vært amerikansk politikk å ikke anerkjenne noen som en suveren part i noen deler av Jerusalem. Gjennom valgkampen lovet derimot Trump å anerkjenne Jerusalem og flytte landets ambassade dit, noe som førte til skarpe innvendinger fra palestinerne. Israel hevder hele Jerusalem er deres hovedstad, men palestinerne ønsker Øst-Jerusalem som sin hovedstad i en framtidig uavhengig palestinsk stat.

Avisen skriver at rundt 25 amerikanske tjenestemenn vil ankomme Israel torsdag for å starte planleggingen av det som blir Trumps alle første utenlandsreise som president. Det er ventet at Trump vil besøke Israel og de palestinske selvstyreområdene i slutten av mai eller i begynnelsen av juni. Ingen amerikansk president har besøkt Israel i løpet av sine første måneder i Det hvite hus.

 

  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-).

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart