Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Opptøyene bekymrer Det hvite hus

Fire dager på rad har det vært opptøyer i forbindelse med de nye sikkerhetskontrollene ved Tempelhøyden. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Muhammad Hussein sier flytting av USAs ambassade vil føre til krig og anarki. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Mange frykter protestene vil nå sitt klimaks i forbindelse med den muslimske fredagsbønnen.

Det hvite hus er «veldig bekymret» over spenningen som i løpet av den siste uken har bygget seg opp rundt Tempelhøyden. I en pressemelding som ble sendt ut onsdag kveld uttrykker Trump-administrasjonen sin bekymring over opptøyene som de siste dagene har herjet i Jerusalem, og oppfordrer Israel og Jordan til å gjenopprette roen ved det hellige området, skriver Times of Israel.

– USA er veldig bekymret over spenningen knyttet til Tempelhøyden/Haram Al-Sharif, et sted som er hellig for både jøder, muslimer og kristne. Vi oppfordrer staten Israel og Det hasjimittiske kongerike Jordan til å begrense spenningen og finne en løsning som sørger for den offentlige sikkerheten, bevarer tryggheten på stedet og opprettholder status quo, skriver Det hvite hus i en kort pressemelding.

Etter at Israel fikk kontroll over Tempelhøyden etter seieren i Seksdagerskrigen i 1967, ble det inngått en avtale om at den islamske Waqf-stiftelsen forvalter de islamske helligdommene al-Aqsa-moskeen og Klippedomen i regi av Jordan, mens Israel fikk ansvaret med å ivareta sikkerheten i området. Slik har det vært i 50 år.

Tempelhøyden i Jerusalem. (Foto: Wikimedia Commons.)
Tempelhøyden i Jerusalem var åstedet for et dødelig terrorangrep i forrige uke. Nå må alle som skal inn på det hellige området først gå gjennom en metalldetektor. Det har skapt store protester fra muslimene.

De siste dagene har muslimer protestert mot at Israel har innført nye sikkerhetstiltak ved Tempelhøyden. Blant annet må besøkende gå gjennom metalldetektorer før de kan gå inn og be på området. De nye sikkerhetstiltakene ble innført etter forrige ukes terrorangrep. To drusiske politibetjenter ble skutt og drept da tre terrorister gikk til angrep med maskinpistoler og pistoler. Våpnene var gjemt inne på området.

Protestantene mener at de nye sikkerhetstiltakene bryter med dagens status quo. Også Jordan har kritisert Israel for å innføre metalldetektorer. Israel på sin side sier at de nye sikkerhetstiltakene er kommet for å bli. De mener en rød linje ble krysset da to politibetjenter ble skutt og drept i et terrorangrep ved det hellige området.

Onsdag var det fjerde dagen på rad med opptøyer i Jerusalem. Det palestinske lederskap hiver bensin på bålet ved at de flere dager på rad har oppfordret muslimer til en «dag med raseri» i protest mot de nye sikkerhetskontrollene. Nå er mange bekymret for om spenningen vil nå sitt klimaks på fredag, når muslimene går til fredagsbønn. Israels statsminister Benjamin Netanyahu maner alle til ro.

– Vi ønsker å løse denne krisen og få tilbake ro og orden. Vi snakker med den arabiske verden og har forklart dem at det ikke er noen endring i dagens status quo.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart