Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Presidenten i Guatemala, Jimmy Morales, i et møte med Benjamin Netanyahu i 2016. (Foto: Haim Zach/Flickr)
Presidenten i Guatemala, Jimmy Morales, i et møte med Benjamin Netanyahu i 2016. (Foto: Haim Zach/Flickr)

Flytter ambassaden til Jerusalem

USA er ikke de eneste som flytter ambassaden til den israelske hovedstaden.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Guatemalas president Jimmy Morales sier de kommer til å flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem i mai i år. Flyttingen vil skje to dager etter at USA flytter sin ambassade til den israelske hovedstaden. Datoen sammenfaller med 70-årsjubileet for Israels grunnleggelse, skriver Times of Israel.

– I mai feirer vi Israels 70-årsjubileum. Etter mine instruksjoner, to dager etter USA, vil Guatemala returnere og permanent flytte sin ambassade til Jerusalem, sa Morales på AIPAC, konferansen til amerikanske Israel-venner.

I 1959 var Guatemala det første landet i verden som åpnet en ambassade i Jerusalem, men den ble senere flyttet til Tel Aviv etter at det internasjonale samfunn avviste Israels krav på Øst-Jerusalem. Siden har ingen land hatt sin ambassade i den israelske hovedstaden. Det blir det nå en endring på.

– Dette er et sterkt bevis på Guatemalas langvarige støtte til Israel. Vi er sikre på at mange andre land vi følge etter, sa Morales til 18.000 tilhørere.

I februar ble det kjent at USA flytter sin ambassade til Jerusalem allerede i mai i år. Morales sier det var USAs beslutning som til slutt overbeviste ham.

– Jeg ønsker å takke president Trump for å ha vist vei. Hans modige beslutning har inspirert oss til å gjøre det som er riktig, fortalte presidenten.

Morales sa til israelsk presse etter talen sin at Guatemala hadde vært i kontakt med flere latinamerikanske og europeiske land og oppfordret dem til å følge etter. Guatemala var det første landet etter USA som anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad den 24. desember 2017.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart