Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Jerusalem strålte om kapp med Dumoulin

Første etappe av Giro d´Italia var i Jerusalem 4. mai. TV-bildene fra rittet var stor markedsføring av den israelske hovedstaden.
Første etappe av Giro d´Italia gikk i Jerusalem. TV-bildene fra rittet ga stor markedsføring av den israelske hovedstaden.
Flotte fjernsynsbilder viste Jerusalem fra sin beste side i Giro d´Italia.

Flott vær, 30 grader og flotte fjernsynsbilder da Israel viste frem hovedstaden Jerusalem under årets første etappe av Giro d’Italia. Raskest av dem alle på temposykkelen var fjorårets sammenlagtvinner Tom Dumoulin.

Den nederlandske Team Sunweb-rytteren vant den rosa sammenlagttrøyen «Maglia Rosa» i fjorårets Giro, og er også en av favorittene til å vinne både sammenlagt og på tempoetappene i år. Dumoulin brukte 12:02 minutter på den 9,5 km lange etappen.

Chris Froome i asfalten før start

En annen av de store forhåndsfavorittene for å vinne Maglia Rosa, den viktigste Giro-trøyen for syklisten som har lavest totaltid, er Team Skys Chris Froome. Han vant i fjor sommer og høst de to andre treukersrittene, Tour de France og La Vuelta. Han kan dermed bli den første som vinner alle de tre store rittene på rad og rekke.

Froome fikk ingen god oppladning til gårsdagens tempoetappe med en velt da han hadde et treningsløp på morgenen, avslører nettstedet procyclist.no. Dermed ble heller ikke løpet så godt og briten havnet 33 sekunder bak Dumoulin.

Han havnet også på etterskudd i forhold til de andre sammenlagtkanonene Dennis Rohan og Victor Campenaerts, som bare var to sekunder bak dagens bestetid.

Grei dag for Israel Cycling Academy

Det israelske laget Israel Cycling Academy hadde også en anonym dag på sykkelen. Prokontinentallaget er med som wildcardlag og innehar dermed ikke den samme kvaliteten som resten av lagene, så det er heller ikke ventet at de har noen sjanser til å vinne noe i løpet av Giroen.

Bestetiden for det israelske laget i dag hadde belgiske Ben Hermans, som kom i mål 1:12 bak Dumoulin.

En nordmenn med

Den eneste nordmannen i Giroen, Vegard Stake Laengen (Team Emirates), kom inn 1:12 etter vinnertiden og 86. plass.

I dag er det en flat, men luftfuktig etappe mellom Haifa og Tel Aviv som er 167 kilometer lang. Den ka du se på Eurosport 1 fra klokken 12:45 og utover. Tre av etappene i årets utgave av Giro d´Italia er lagt til Israel.

Over 10.000 tilskuere fulgte løpet som gikk gjennom Jerusalems gater.
Over 10.000 tilskuere fulgte løpet i Jerusalems gater, mens millioner av mennesker fulgte løpet gjennom TV-skjermen.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart