Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Sykkelrittet Giro d’Italia presenterte Israel til over 500 millioner seere

Selv kamelene heiet frem syklistene. (Foto: Facebook)
Selv kamelene heiet frem syklistene. (Foto: Facebook)
Søndag ettermiddag ble den siste av tre etapper i Israel avsluttet i Eilat.

Ifølge beregninger fra det israelske turistdepartementet har over en halv milliard mennesker fra hele verden blitt eksponert for Israel-kampanjen departementet har gjennomført i forbindelse med at sykkelrittet Giro d’Italia over tre dager har pågått i Israel. Det startet i Jerusalem fredag 4. mai og ble avsluttet søndag 6. mai i Eilat.

Tallet inkluderer forskjellige medieplattformer og direktesendinger fra tv-kanalen Eurosport.

På grunn av den vellykkede reklamekampanjen og store eksponeringen og interessen for Israel i forbindelse med sykkelrittet har Israels turistminister Yariv Levin bestemt at departementet vil øke kampanjene som for tiden pågår i land rundt om i verden, og med et spesielt fokus på Europa, med et håp om at enda flere turister vil besøke Israel i fremtiden.

Turistminister Yariv Levin. (Foto: Facebook)
Turistminister Yariv Levin. (Foto: Facebook)

Søndagens etappe fra Beersheva til Eilat

«Giro d’Israel» ble avsluttet på søndag i Rødehavsbyen Eilat helt sør i Israel idet de 175 syklistene fra 22 forskjellige lag nådde mållinjen.

To dager på rad forsøkte kanadieren Guillaume Boivin fra Israel Cycling Academy å rykke fra hovedfeltet, men heller ikke på søndagens etappe klarte han å sikre seg den blå klatretrøyen.

Også denne gangen var han med i et brudd med to andre ryttere. Etter bare ti minutter av søndagens etappe gjennom Negev-ørkenen fra Beersheva til Eilat rykket de fra konkurrentene. Men ingen av de tre hadde en reell sjanse i sammendraget, og de fikk dermed en større luke til hovedfeltet enn det de hadde på lørdagens etappe som gikk mellom Haifa og Tel Aviv.

Målet for Boivin med å stikke i brudd igjen var den blå klatretrøya som han var veldig nære å sikre seg på lørdag. Da ble han andremann på den innlagte klatrepasseringen.

Søndagens løypeprofil mellom Beersheva og Eilat. (Illustrasjon: giroditalia.it)
Søndagens løypeprofil mellom Beersheva og Eilat. (Illustrasjon: giroditalia.it)

Ved å være først over søndagens eneste kategoriserte stigning (etter ca 130 kilometer) kunne kanadieren sikret seg den blå ledertrøya foran italienske Enrico Barbin som også var en del av dagens brudd. Men Boivin ble kun nummer tre over fjerdekategoritoppen, med Barbin like foran seg. Italienske Marco Frapporti fra laget Androni-Sidermec-Bottecchia vant.

Bruddet ble hentet inn av hovedfeltet 5 kilometer før målpassering i Eilat.

Vinner av etappen og 50 nye spurtpoeng ble enda en gang italieneren Elia Viviani. I 35 graders varme på tampen av den 229 kilometer lange etappen overrumplet italieneren resten av sine spurtkonkurrenter.

Elia Viviani. (Foto: Wikipedia Commons)
Elia Viviani. (Foto: Wikipedia Commons)

Under innspurten forsøkte irske Sam Bennett fra laget BORA-hansgrohe å hindre Viviani i å passere ham ved å plassere seg helt inntil gjerdet på høyre side. Det lyktes ikke og kunne lett ha resultert i poengtrekk og bøter for iren.

Elia Viviani er storfavoritt til å vinne den lilla poengtrøya og har et stort forsprang på sine konkurrenter. Med 130 poeng har han nå 75 poengs ledelse foran italieneren Sacha Modolo på andreplass.

Når det gjelder den rosa trøya, som vinnes av syklisten med lavest totaltid, leder fortsatt australske Dennis Rohan med ett sekund foran Tom Dumoulin fra Nederland og laget Team Sunweb.

Beste totaltid for Israel Cycling Academy har Zakkari Dempster, som ligger på 98. plass, 1.44 minutt etter lederen. Og med nye klatrepoeng for Guillaume Boivin på søndag er han nå på tredjeplass i kampen om den blå klatretrøyen.

Stor suksess for Israel

Dermed er Israels tid i sykkelverdens store rampelys over. Løypene har vært pakket med israelske tilskuere og landet har vist verden at det har mye å tilby til turister.

Det vil utvilsomt gi en økonomisk gevinst i form av økt turisme. Det gjør alltid slike arrangement.

I tre dager har årets Giro d’Italia vært i Israel, men nå vender rittet hjem til Italia. Syklistene og deres medhjelpere flyr i løpet av mandag til øya Sicilia før de tirsdag skal sykle en ny etappe, denne gang på italiensk jord.

Geir Knutsen har bidratt til denne artikkelen.

https://www.facebook.com/giroditalia/videos/10155624891838247/

Videoen er fra søndagens etappe mellom Beersheva og Eilat.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart