Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tredje ambassade åpnet i Jerusalem

Paraguays president Horacio Cartes avduker landets ambassade i Jerusalem sammen med Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Paraguays president Horacio Cartes avduker landets ambassade i Jerusalem sammen med Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Paraguay følger i fotsporene til USA og Guatemala.

Mandag 21. mai åpnet det søramerikanske landet Paraguay sin nye ambassade i Jerusalem. De blir dermed det tredje landet til å åpnet en ambassade i Israels hovedstad i løpet av én uke. Fra før har USA og Guatemala åpnet sine ambassader i byen, skriver Times of Israel.

– Dette er en flott dag for Israel, en flott dag for Paraguay og en flott dag for vårt vennskap, sa statsminister Benjamin Netanyahu under åpningen.

Netanyahu kalte Paraguay for en ekte venn av Israel og pekte på at landet hjalp jøder med å unnslippe nazi-Tyskland og at de støttet opprettelsen av staten Israel.

– Paraguay har også tidligere, men spesielt under din ledelse, tatt et veldig modig standpunkt i internasjonale saker og nektet å støtte opp om løgnene mot Israel. Det vil vi aldri glemme, sa Netanyahu til Paraguays president Horacio Cartes, som var til stede på åpningen.

En rekke andre land har signalisert at de vurderer å gjøre det samme som USA, Guatemala og Paraguay og flytte ambassaden til Jerusalem. Blant andre har Honduras, Tsjekkia og Romania diskutert dette åpent.

Også Norge bør flytte ambassaden til Jerusalem, mener MIFF.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart